Alo!

PRODAVALI DEVOJČICE ZA 80.000 EVRA DA BI KRALE!

-

Francuska policija uhapsila je u četvrtak 10 srpskih državljana zbog sumnje da su organizova­no kupili maloletne devojčice, koje su bile primorane da izvrše po najmanje 10 provala! Policija je u utorak uhapsila i 11 devojčica koje su vršile provale.

Kako se sumnja, devojčice su izvršile najmanje 1.500 krađa iz kuća po selima. Kao vođa bande označen je srpski državljani­n (60), koji je sa svoja tri sina za oko 80.000 evra kupovao devojčice stare od 12 do 16 godina.

Francuska policija je u ovoj akciji pronašla i zaplenila šest kilograma zlata, 430 komada nakita i drugih predmeta velike vrednosti, 25.000 evra u gotovini i 40 skupocenih satova, čija se vrednost procenjuje na 150.000 evra.

Kako prenose francuski mediji, akcija je započeta u septembru prošle godine nakon što su uhapšene dve tinejdžerk­e koje su provalile u kuću u mestu Vergez, u blizini Nima. Istragom je utvrđeno da su devojčice bile prodavane srpskom državljani­nu za cenu od 40.000 do čak 80.000 evra.

- Morale su da da izvrše najmanje 10 provala. One su upadale u kuće u selima i na periferiji gradova širom južne Francuske. Nakon što bi iz kuća ukrale sve vredne stvari, plen bi nosile u kamp u blizini Avinjona. Srpski bos je u kampu imao dva „poručnika“, a ako bi se devojčice vratile bez plena, bile bi kažnjene - rekao je potpukovni­k Sebastijan Bodu, zamenik komandanta Žandarmeri­je.

- Kada bi krenule u akciju, prvo bi zvonile na vrata, a kada im niko ne bi otvorio, upadale bi unutra i krale sve što je bilo vredno - saopštila je policija, dodavši da su zločini počinjeni prošle godine u gradovima od Perpinjana, na jugozapadu zemlje, do Kana. Najviše su operisale u okrugu grada Nim. Grupom je rukovodio stariji muškarac, a bili su organizova­ni po ugledu na kultni film „Dom za vešanje“. E. S.

 ??  ?? Zaplenjena roba vredna 150.000 evra
Zaplenjena roba vredna 150.000 evra
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia