Alo!

JELENIN UBICA BIO DO KUKOVA U VODI!

SVINJE ČOVEKU POJELE LICE!

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Pantalone su mu bile mokre u momentu zločina, ali se posle presvukao u maskirne, piše u svom romanu novinar Mladen Mijatović

Ubici pevačice Jelene Marjanović su i momentu zločina pantalone bile mokre, ali se posle presvukao u maskirne. To u svom kriminalis­tičkom romanu „Ubistvo Jelene Marjanović“otkriva novinar Mladen Mijatović, koji navodi i kako su inspektori otkrili da je ubica morao da zagazi u kanal kako bi gornji deo Jelenine trenerke bacio iza šiblja.

Ubica je morao biti u vodi, bar do kukova, da bi uspeo da sakrije tu jaknu. Pretpostav­ljamo da je jaknu sakrio kada je potopio žrtvu rekao je inspektor koji je radio na slučaju.

On je naveo da je u žbunju, koje raste bukvalno iz mulja i zaklanja kanal, pronađen gornji deo Jelenine plavobele trenerke.

Plavo-bela jakna sa kapuljačom bila je zavučena nedaleko od mesta odakle smo izvukli telo. Zgužvana i sakrivena u vodi i žbunju - obelodanio je inspektor, a Mijatović verno zabeležio.

Na pitanje da li je ubica bio mokar, inspektor je otkrio:

- Ne! Imao je na sebi maskirne pantalone. U njima je i prijavio da mu je žena nestala. Nisu bile mokre. Nisu bile ni krvave. Umrljane su nekim blatom na nogavicama. Sve u svemu, zaplenili smo ih i poslali na analizu u laboratori­ju - rekao je istražitel­j, koji je dodao da će ispitati da li se ubica presvukao nakon ubistva i da li je rezervnu garderobu sakrio negde na putu od kuće do nasipa.

Mijatović je naveo kako je zbunio jednog kolegu kada mu je pred inspektori­ma rekao da Jelena nije bačena u kanal, već da je ubijena u njemu. Radoznaloj inspektork­i je objasnio svoj zaključak.

- Bilo bi krvi na poljani, između staze i kanala. Ovako, koliko znam, lokvu krvi nigde niste pronašli. Imate krv na žbunju oko kanala, moguće da je nekoliko puta udarena u glavu na poljani. Imate i tragove krvi na travi sa druge strane kanala objasnio je on, a zatim se nadovezao:

- I ti tragovi pokazuju da se krv slivala. Dakle, Jelena je pokušala da izađe iz kanala kada se uhvatila za busenje trave, međutim… Svi znamo da nije uspela. Neko ju je povukao nazad u žabokrečin­u, a za njenim šakama je ostao krvav trag.

Kako je opisao, inspektor mu je rekao njegov zaključak ima smisla.

- Uveren sam da ju je ubica zgrabio još na stazi. Tada je još imala jaknu na sebi. Polomljen joj je nos, a na prednjoj strani jakne ima nekoliko kapi krvi. Pokušala je da zaštiti lice, međutim, nekim oštrim predmetom isečena je po desnoj nadlaktici i levom dlanu, takođe i desni rukav jakne joj je isečen. Po izgubljeno­j gumici za kosu, pramenu, telefonu i patici deluje kao da ju je vukao do kanala. Mijatović je zapazio, po tragovima krvi na travi sa druge strane kanala, da je pokušala da izađe iz vode -kazao je inspektor i dodao:

- Pokušala je da pobegne iz ruku tog psihopate kada ju je uhvatio da je vrati kako bi nastavio da je udara po glavi, tada joj je verovatno svukao i jaknu. I da jakna ne bi ostala da pluta, sakrio ju je. Bilo mu je u interesu da telo ne bude pronađeno odmah - otkrio je jedan od inspektora koji je istraživao ubistvo pevačice „Granda”.

Telo Miodraga S.

(61) prekjuče je pronađeno u svinjcu njegovog komšije u mestu

Vračev Gaj kod Bele Crkve, a životinje su bukvalno rastrgle njegov leš. Prema prvim pretpostav­kama,

Miodrag je umro od infarkta, nakon čega su mu izgladnele svinje pojele lice.

Kako saznajemo, Miodragovo beživotno telo pronašao je vlasnik obora Stevan K. Tokom policijsko­g uviđaja utvrđeno je da su svinje nesrećnom čoveku pojele lice i meko tkivo s glave, šake su mu odgrizene, a pojele su mu i međunožje. Telo je poslato na obdukciju, a kako se pretpostav­lja na osnovu medicinski­h izveštaja, preminuo je usled srčanog udara.

Komšija Stevan K., koji je pronašao beživotno telo, policiji je izjavio

da je Miodrag bio čovek kakvog

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia