Alo!

„Kraljica silikona“skinuta sa poternice!

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Za Tijanom Đuričić (27), poznatijom kao „kraljica silikona“, bila je raspisan poternica, zbog neodazivan­ja suđenjima, koju je juče sud povukao! Ona se juče napokon pojavila pred Višim sudom u Beogradu, gde joj se sudi zbog optužbi da je 2015. godine, sa dvojicom pomagača, otela i mučila svoju podstanark­u

Jelenu M. u svojoj kući u

Mirijevu.

„Kraljica silikona“je na pretres došla iz

Austrije, i to kao slobodna građanka, iako je sud za njom bio raspisao poternicu. Na pitanje sudije zbog čega je policija nije privela na granici, s obzirom na to da je za njom još u decembru

2017. bila potraga na snazi, Tijana je odgovorila da joj je na graničnom prelazu uručen poziv za sud. - Preksinoć sam doputovala iz Austrije, i to zbog ovog suđenja. Tamo su me zadržali, ali me nisu lišavali slobode. Poslali su neku depešu i nakon nekoliko sati uručili su mi poziv za suđenje i pustili su me - objasnila je Đuričićeva.

Ona je sudiji rekla i zbog čega je napustila boravište, a da prethodno o tome nije obavestila sud u skladu sa zakonom, pošto je optužena za krivično delo.

- Nisam znala da moram da obavestim sud o napuštanju zemlje i izvinjavam se zbog toga. Otišla sam u Austriju u oktobru prošle godine i nisam znala da ću se ovoliko zadržati. Tamo sam bila iz privatnih razloga, ali mi se zdravstven­o stanje zakompliko­valo. Imala sam ginekološk­ih problema, pa sam morala da ostanem na lečenju - rekla je Tijana i zamolila sud da ukine poternicu za njom. Borivoje Borović, advokat Tijane Đuričić, rekao je da su oni osam dana pre raspisivan­ja poternice za Tijanom sudu dostavili lekarsku dokumentac­iju.

- Ona je bila ozbiljno bolesna i u bolnici. Sada će biti u Beogradu i redovno će se odazivati na pozive suda - rekao je on. Sudija je pristala da povuče poternicu za starletom i napomenula da će tražiti izveštaj od MUP-A radi dobijanja odgovora na pitanje zbog čega Tijana nije bila privedena na graničnom prelazu.

Suđenje je odloženo uprkos tome što se Tijana pojavila. Ovoga puta u sud nisu došli Goran Bursać i Ljubiša Prodanović, koji se terete da su pomogli Tijani da otme i muči Jelenu M.

- Troje optuženih terete se da su na prevaru odveli oštećenu u Mirijevo, gde su je vezali, tukli i šišali. Razlog za mučenje bio je taj što je Tijana optužila Jelenu M. da joj je ukrala šifru za Fejsbuk - podseća naš izvor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia