Alo!

Nisu joj ukazali pomoć jer je bila prljava?!

-

Starica Vidosava O. iz mesta Gornja Toplica kod Mionice preminula je 13. marta, navodno od sepse, a na društvenim mrežama proširila se vest da su lekari iz mioničkog doma zdravlja, navodno, odbili da joj pruže pomoć zbog toga što je bila prljava!

- Na 100 kilometara od Beograda umrla je žena koju je pre četiri dana Hitna pomoć iz Mionice odbila da hospitaliz­uje jer je bila higijenski zapuštena - napisala je korisnica društvene mreže Tviter.

Aleksandar Mišić, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Mionici, oštro je odbacio ova nagađanja.

- Tvrdim da je naše osoblje uradilo sve što je moglo. Medicinski radnici su više puta odlazili kod te žene i pružali joj pomoć, a obavestili smo i Centar za socijalni rad o tome da je žena zapuštena. Poslednji put smo je sanitetom prevezli u bolnicu u Valjevu i ona je tamo preminula - rekao je Mišić za „Alo!“i dodao:

- Žao mi je što je žena umrla, ali mi nismo napravili propust. Mi nismo starački dom i ne možemo o nekome da brinemo 24 sata. Rodbina je bila dužna da brine o njoj. Takođe, mi nemamo Hitnu pomoć, niti možemo nekoga da hospitaliz­ujemo, pošto se ne radi o bolnici, već o Domu zdravlja.

U mioničkom centru za socijalni rad nezvanično nam je rečeno da oni jesu dobili poziv iz Doma zdravlja s preporukom da obiđu staricu, što su oni i učinili. - Obišli smo je, ali ona nije bila naš korisnik, jer je imala penziju i sina. Jeste živela u nehigijens­kim uslovima, ali nije bila socijalni slučaj - rekli su iz Centra. M. Ivanov

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia