Alo!

GODIŠNJICU SMRTI KSENIJE PAJČIN Imala je mnogo kolega, ali retko ko je bio čovek

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Juče je navršeno osam godina od tragične smrti pevačice Ksenije Pajčin, koju je pištoljem usmrtio tadašnji dečko Filip Kapisoda, a potom izvršio samoubistv­o. Porodica i malobrojni prijatelji su odali pomen pevačici na Novom groblju u Beogradu, a među njima je bio imitator i voditelj Goran Stojičević Karamela, koji nije mogao da sakrije razočaranj­e što, kao i prethodnih godina, niko od Ksenijinih prijatelja nije došao da obeleži godišnjicu smrti pevačice. - Prošlo je osam godina, a Ksenija mi je uvek u mislima i zauvek ću je pamtiti. Dolazim ovamo i na njen rođendan, 3. decembra, i na godišnjicu smrti, kada je zverski i mučki ubijena. Ksenija je imala mnogo kolega, ali je malo ko bio čovek. To je njihov problem! Oni koji su je voleli i poštovali doći na groblje. Sa Ksenijinom porodicom sam u kontaktu i uvek ću za njih biti tu - rekao je za „Alo!“Karamela brišući suze. Nekoliko minuta kasnije, stigao je i najbolji Ksenijin prijatelj i kum stilista Bane Dević, koji je jedva smogao snage da progovori.

- Mnogi od nas koji su je voleli ne vole ovaj datum. Mene ovaj dan vezuje za bol, nemoć i veliku prazninu. Kroz posao srećem veliki broj njenih kolega, koji je vrlo rado pomenu i ispričaju neku anegdotu. Ona se ne zaboravlja - rekao je za „Alo!“Bane, koji je zatim zapalio sveću.

Ubrzo je na Ksenijin grob stigla i mala povorka u kojoj su bili njena majka i najbliži rođaci. Dok su u tišini palili sveće, zamolili su predstavni­ke medija da se udalje. Podsećamo, pevačica je preminula 16. 3. 2010. godine nakon što je crnogorski maneken Filip Kapisoda ispalio smrtonosni hitac u nju. Tragovi baruta na njenim rukama ukazivali su na to da je Pajčinova pokušala da odgurne pištolj. Odmah nakon prvog pucnja, Filip je stavio cev sebi u usta i povukao obarač. Beživotna tela u lokvama krvi u stanu u Nikšićkoj ulici na Voždovcu pronašla je Ksenijina majka Ljubica. Posle ovog nemilog događaja, u porodicama nastradali­h bol i tuga ne jenjavaju. Dok Ksenijina majka Ljubica još nije spremna da govori za medije o tragediji, Mirko Kapisoda, otac Filipa Kapisode, pre nekoliko godina je za „Alo!“izjavio da je bol za sinom sve jači.

- Kako prolaze godine, sve mi je teže. Laže svako ko kaže da vreme leči rane, ove moje nikada neće zaceliti. Svi se sa tom tugom nosimo kako moramo. Više ne pričamo šta se desilo te noći jer njega više nema, a to je najgore od svega. Sećamo ga se sa tugom i pominjemo ga svakodnevn­o, ali ne dižemo oko toga dževu, već se trudimo da nam ostane u sećanju vedar i veseo, kakav je bio. Vreme mi je donelo samo to da sada prihvatam da ga više nema, jer pomiriti se s tom činjenicom je najteže. Njegovi drugovi su nam česti gosti, pa tako osećamo da smo zadržali jedan deo njega rekao je Kapisoda za „Alo!“pre četiri godine.

Porodica i najbliži prijatelji odali počast tragično stradaloj pevačici

 ??  ?? Neutešne majka
i sestra
Bane Dević
Goran Stojićević Karamela ne može da preboli smrt prijatelji­ce
Neutešne majka i sestra Bane Dević Goran Stojićević Karamela ne može da preboli smrt prijatelji­ce

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia