Alo!

JEN-MAJ - OVAS

-

Prema nekim naučnim procenama, manje ili veće teškoće sa prostatom pogađaju svakog muškarca posle pedesete godine života, a mnogi ih osete i ranije.

Mada je svaki muškarac čuo za nevolje sa prostatom, a veliki broj ih je upoznao, malo je njih koji znaju o čemu se radi. Ne ulazeći u detalje, želimo da skrenemo pažnju na nekoliko osnovnih faktora. Žlezda prostata, veličine omanjeg oraha, smeštena je ispod bešike i obuhvata početni deo mokraćne cevi (uretre). Kada mokraća krene iz bešike, protiče kroz uretru i preko penisa se izbacuje iz organizma. Kroz isti kanal se ejakulira i semena tečnost za vreme seksualnog odnosa. Kad se prostata uveća, pritiska grlić bešike stežući uretru i sprečavaju­ći bešiku da se potpuno isprazni. Jedan od prvih znakova uvećane prostate su teškoće prilikom mokrenja. Akumuliran­a mokraća nikad se ne izbaci u potpunosti, pa onaj ostatak prouzrokuj­e da se bešika puni brže nego što je normalno, te otuda potreba za čestim uriniranje­m, naročito noću. Kada se oboljenje zapusti, osećaju se bolovi, a u mokraći se pojavljuje sluz.

Ako prostata nastavi da se širi, zbog njenog anatomskog položaja može doći do jakog sužavanja prolaza, a time i do blokade mokrenja. To stanje je veoma bolno i privremeno rešenje je u ubacivanju katetera u uretru, čime se omogućava protok.

Uvećana prostata može da izazove i druge poremećaje: to su uretrit S medicinsko­g stanovišta,

hranljiv i ovas je stimulativ­an,

kao lek za stabilizov­anje nervni tonik. Ceni se

nerava, kod stanja i jačanje

živčana slabost), neurasteni­je (opšta

posle preležane spermatore­je, iscrpljeno­st

ovas je efikasan bolesti. Takođe,

nemoći i drugih agens kod stanja polne

a koristi se i protiv seksualnih smetnji,

uvećanom nadražaja prouzrokov­anih

upotreblja­va u formi prostatom. Ovas se

ili za čaj. tečnog ekstrakta

ovsenog

Petnaestak kapljica

uzima se tri puta ekstrakta, u čaši vode,

Ako je voda topla dnevno između obroka.

ako je kažu kineski travari; reakcija će biti brža,

će biti sporiji, ali dugotrajni­ji. pak hladno, uticaj leka se čaj od ovsa u

s prostatom preporučuj­e

Već kod prvih tegoba vrbe i semenom celera.

u poveću kombinacij­i sa korom vrbe stavi se

i istucane suve kore

Po jedna kašika ovsa

se na tihoj vatri oko sa 2,5 litara vode; Kuva posudu i nalije celerovog

topli čaj se prelije preko

15 minuta; kad se procedi,

čaj treba da u pokrivenoj posudi semena (jedna kašika);

i tek tada se odstoji dok se ne ohladi

manja procedi. Pije se po jedna čaša tri puta dnevno. (zapaljenje mokraćne cevi) i prostatit (zapaljenje prostate).

Infekcija prostate manifestuj­e se bolovima u krstima, nedostatko­m potencije, žarenjem prilikom mokrenja, povećanom učestalost­i uriniranja, tragovima krvi u urinu...

Pripremite tri čiste čaše. U prvu urinirajte desetak kapi, u drugu gotovo sve što je preostalo, a u treću ostatak - koliko za jednu kafenu kašičicu. Zamućenost urina samo u prvoj čaši obično ukazuje na neretrit, dok zamućenost mokraće i u prvoj i u trećoj čaši gotovo uvek znači infekciju prostate.

Pomenuli smo i probleme sa potencijom. Infekcija prostate samo je jedan od mnogih mogućih uzroka impotencij­e. Delimičan ili potpuni gubitak polne moći daleko je češće posledica poodmaklih godina, fizičke iznurenost­i ili specifični­h psihološki­h faktora. Bilo kako bilo, kineski travari i za to stanje imaju lekove.

Kućni test

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia