Alo!

Pevačica ubijena iz velike mržnje!

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Zoran Marjanović (39) prijavio je nestanak ubijene supruge Jelene Marjanović (33) najpre prijatelju policajcu, kojem je rekao da strahuje da mu je supruga verovatno pala u nesvest, pošto je trčala, a prethodno je postila nedeljama. On je nestanak prijavio u 17.20. policajcu B. P. Poslednji put je zvao u 17 časova, ali ona na taj poziv nije odgovorila.

Jelenina majka Zorica je medijima rekla da se sa ćerkom čula poslednji put u 16.48, a da je razgovor trajao kraće od minut, prenosi u svom romanu “Ubistvo Jelene Marjanović” novinar Mladen Mijatović.

- Trčala je, bila zadihana, ali žena nije čula ništa neobično. Kaže da joj je Jelena rekla da će posle trčanja sa Zoranom i ćerkom Janom doći da joj donese nešto da jede. Ona kaže da se u subotu čula u 16.42 i da su takođe razgovaral­a samo minut. Nešto neobavezno, Jelena je zamolila i da pripazi na ručak koji je ostavila da se kuva. Inače, svi kažu da je Jelena često trčala po tom nasipu, pokušavaju­ći da oslabi. Pripremala se za novu pesmu i televizijs­ke nastupe - referisala je Mijatoviću koleginica, koja je bila kod Jelenine majke Zorice (53), preminule pola godine posle ćerkinog ubistva 2. aprila 2016.

Jelena je, prema snimcima sa kamera, na nasip stigla nešto posle 16.30, počela je da trči u 16.40, a u 16.48 razgovaral­a sa majkom, pokazale su bazne stanice. U 17 sati se više nije javljala i Zoran je navodno rekao policiji da je tada krenuo da je traži.

- Moj izvor kaže da je Zoran u policiji navodno ispričao da su u subotu otišli da Jelena trči na teren fudbalskog kluba u Borči i da je tu bila velika gužva, te se predomisli­la. Tek onda su se odvezli u Crvenku, koja je od fudbalskog terena udaljena oko deset minuta vožnje automobilo­m. Dakle, za njen plan da taj dan trči znao je samo njen suprug - rekao je Mijatoviću reporter na jednoj komercijal­noj televiziji, na šta mu je on odgovorio.

- Ovaj slučaj je potpuno sulud. Ubica je osećao ogromnu mržnju kad je ubio. Sakrio je telo. Bio je vešt i brz. Imao je moguće i dva oružja kod sebe, jedno kojim je isekao, drugo kojim ju je udarao po glavi. Oružja nigde nema. Način na koje je izvedeno ukazuje na zločin s predumišlj­ajem. Kao da je čekao da dođe na nasip. A s druge strane, eto, ni ona sama nije znala da će tog dana doći u Crvenku. Sama je donela tu odluku, i to pola sata pre nego što je ubijena.

On u romanu opisuje i kako mu je inspektor tokom istrage rekao kako ubrzo posle uviđaja, 2. aprila 2016. pronašli mali trag krvi na sedištu Zoranovog „mercedesa“, kojim se on sa Jelenom i ćerkicom dovezao na nasip.

- Još onda, ubrzo posle posle uviđaja, kada smo pregledali automobile. Prodavačic­a u butiku, gde su Marjanović­i kupovali garderobu, kaže da je Zoran imao sigurno više pari maskirnih pantalona - otkrio je inspektor koji je potvrdio da su one poput onih, koje je u noći potrage za Jelenom, nosio ma sebi.

-Zoran nam je nekoliko puta, kada smo ga ispitivali, rekao da tokom potrage za Jelenom nije prilazio kanalu. Bio je izričit! Znaš li koliko mi je puta kroz glavu prošlo da se muž možda presvukao posle zločina, da je u autu možda imao rezervne pantalone?

Šta ako je posle zločina krvave pantalone uništio, zajedno s oružjem, a nama su ostale samo te rezervne pantalone, na kojima se zadržao samo mali trag blata?

- kazao je istražitel­j.

 ??  ?? Nedelja, 18. mart 2018.
Nedelja, 18. mart 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia