Alo!

ISPOVEST Slike užasa i danas me proganjaju!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Strah. Užas. Pakao. Horor. Ne postoji reč koja bi dovoljno opisala vezu Fabijane Perez sa Danrijem

Vaskezom. Svet se nedavno putem video-snimka upoznao s delićem nazoviživo­ta te nesrećne devojke, a šta je ona zaista trpela od igrača bejzbola, ispričala je sama.

Strašne slike nasilja sa stepenica unutar teksaškog stadiona, koje su minulih dana užasavale svetsku javnost, ohrabrile su Perezovu da progovori o snimku koji je nastao 2016, ali i o godinama zlostavlja­nja u vezi sa venecuelan­skim sportistom.

- Sad mi je žao što u to vreme nisam prijavila nasilje. Ali, tada sam bila i suviše uplašena da bih podnela tužbu protiv njega - rekla je Fabijana.

U vreme kad su sigurnosne kamere snimile u hodniku stadiona „Teksas Korpus Kristi“kako je Vaskez krvnički tuče, šamara i vuče za kosu, Perezova je imala tek 19 godina.

- I sada su mi slike tog užasa pred očima. Kad ih se setim, zapitam se kako je to moglo da mi se desi, zašto nisam reagovala.

Strah je, ipak, prevladao, pa tadašnja verenica bejzbol igrača nije skupila hrabrost da prijavi nasilje. Danas bi, kaže, drugačije postupila i zbog toga ima savet...

- Žene koje prolaze kroz ovo moraju da idu napred. Takva osoba nije jedina koju će pronaći u životu. Nasilje nije ljubav. Kad oluja prestane, shvatite da možete pronaći čoveka koji vas stvarno voli, možete da stvorite sebi normalan život i porodicu koja će uvek biti uz vas. Shvatite da život nije završen. Shvatite da je normalan život ono što živite posle te oluje - istakla je Perezova.

U vreme zlostavlja­nja, Fabijana i Danri bili su zajedno šest godina, a vezu su završili nekoliko meseci pošto je snimljen užas na stepeništu. Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović pobedila je u veleslalom­u na Istočnom kupu u Sahalinu. Ona je do prvog mesta i, što je važnije, šest poena, stigla vremenom 2:22.28.

- Trudila sam se da razvijam brzinu do cilja i uspela sam da pobedim. Radila sam najbolje što znam - skijala, bez mnogo razmišljan­ja - rekla je Ignjatović­eva.

Nevenu danas očekuje druga trka.

- Neće biti lako, ali verujem u sebe. Nikad u veleslalom­u nisam osvajala bodove kao ovde u Sahalinu - poručila je naša najbolja skijašica sa Dalekog istoka.

 ??  ?? Žrtva: Fabijana Perez
Nasilnik: Danri Vaskez Na najvišem postolju:
Nevena Ignjatović
Žrtva: Fabijana Perez Nasilnik: Danri Vaskez Na najvišem postolju: Nevena Ignjatović
 ??  ?? Napad ludila: Vaskez pretukao verenicu na stepeništu
Napad ludila: Vaskez pretukao verenicu na stepeništu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia