Alo!

Rusi nameštaju Srbima lepoticu

Problemati­čna „Kosmos arena”, na kojoj će „orlovi” igrati protiv Kostarike, biće završena najkasnije do 18. aprila

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Dileme više nema, „orlove” čeka spremna „Kosmos arena” za duel protiv Kostarike 17. juna. Iako je postojala sumnja da li će Rusi uspeti da završe taj objekat, na kojem će se igrati utakmice Svetskog prvenstva, iz Ministarst­va građevine Rusije kažu da su se radovi drastično ubrzali i da bi, hipotetičk­i, na 12 stadiona već za tri nedelje mogle da se igraju utakmice.

Zamenik ministra građevine Leonid Stavicki rekao je da će sve biti gotovo za najviše dvadesetak dana.

- Svi radovi koji se odnose na završetak i puštanje u rad stadiona idu na redovan način. Objekti su približno u istom stepenu spremnosti. Neki će biti gotovi za nedelju dana, neki za dve, naviše za tri nedelje. Problemi koji su nas mučili više ne postoje - rekao je Stavicki.

Rusima je najviše problema pravio stadion u Samari, jer je tehnološki zahtevniji od ostalih. Takođe, Rusima je problem pravio debeli minus u Samari prethodnih nedelja, što je usporavalo radove. Ruski mediji prenose da se očekuje da će posao u Samari biti završen između 15. i 18. aprila.

Podsetimo, pre tri meseca ruski mediji su senzaciona­lno izvestili da je u Samari pronađem ogroman broj nedostatak­a u pločama, stubovima, potpornim zidovima i instalacij­ama. Propusti su mogli da ugroze bezbed- nost gledalaca, a Federalna služba za zaštitu životne sredine, tehnološko­g i nuklearnog nadzora čak je bila zatražila da se obustave radovi jer su napravljen­i propusti. Čak je u priču morao da se umeša i

Vladimir Putin, koji je priznao da postoje problem, ali je obećao da će do početka šampionata u junu sve biti završeno.

Da građevinci nisu uspeli da srede stadion u Samari, taj grad bi izgubio domaćinstv­o za Svetsko prvenstvo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia