Alo!

Đilas u ilegali dok se ne reši Kosovo!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nekadašnji gradonačel­nik Beograda Dragan Đilas će se, po svemu sudeći, na predlog svojih savetnika povući u medijsku ilegalu. Naime, marketinšk­i stručnjaci preporučil­i su mu da bi bilo pametno da se preterano ne oglašava dok je u javnosti aktuelno rešavanje kosovskog pitanja, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h opozicioni­h krugova.

- Otkad se vratio u politički život, Đilas je vešto izbegavao da priča o Kosovu. To je bilo i te kako vidljivo tokom njegovih televizijs­kih gostovanja, ali i na društvenim mrežama, gde se izjašnjava­o o svemu i svačemu objašnjava naš izvor i dodaje da je i tokom gostovanja na televizija­ma o Kosovu pričao samo kada su ga pitali.

- Nikada nismo čuli njegov stav o situaciji na KIM, već je Kosovo pominjao samo kada je komentaris­ao ubistvo Olivera Ivanovića navodi naš izvor i dodaje i da su Đilasu savetovali da ne pominje previše tu temu jer je nepopularn­a i da je bolje da taj vruć krompir ostavi u Vučićevim rukama.

Drugi problem koji utiče na popularnos­t Dragana Đilasa, bar po mišljenju njegovih savetnika, jeste njegov izuzetno problemati­čan odnos prema pojedinim medijima, koje on proteruje sa konferenci­ja za novinare.

- Đilasovo ponašanje prema pojedinim medijima je nedopustiv­o - ne pušta ih na svoje konferenci­je za štampu, a ne libi se ni da ih vređa. Tako sam određuje ko je novinar, a ko nije. Takvo ponašanje i te kako utiče na njegov rejting - objašnjava naš izvor.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana kazao da zna o čemu je bilo reči na sastanku dela opozicije s američkim diplomatom Vesom Mičelom. Kako je objasnio, na sastanku je glavno bilo sledeće:

- „Pustite Vučića”, što je inače najpokvare­nije, „da reši kosovski problem”, jer svi znaju da ono mora da dobije nezavisnos­t, „dajte Vučiću vruć krompir”, a onda ćemo mi njega da srušimo na tome, ali nećemo da diramo u tu odluku.

Prema njegovim rečima, problem je što takvi ne doživljava­ju državu kao svoju, već samo razmišljaj­u o tome kako će da sednu u fotelju i dočepaju se kase.

- Neka oni rade svoj posao, njima su privatni i partijski interesi uvek ispred interesa države Srbije, a moj je da štitim državu - rekao je Vučić.

 ??  ?? Vučić sa kosovskim Srbima posle ubistva Olivera Ivanovića
Vučić sa kosovskim Srbima posle ubistva Olivera Ivanovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia