Alo!

Slavio uz Marinu Visković

-

Pored toga što je na Svetu Petku 2017. ekspresno pušten na slobodu, Tasić se samo sat vremena kasnije provodio u klubu „Mažestik“.

- Oko ponoći je pušten, a u jedan se našao sa društvom da proslavi slobodu. Za to veče je organizova­o nastup pevačice Marine Visković, a pozvao je u goste mnoge ljude iz kriminalno­g miljea - naglasio je naš izvor. sagovornik­a, Gokče je bio je lak na obaraču, a u Holandiji je likvidiran najverovat­nije zbog kriminalni­h poslova s narkoticim­a.

Podsetimo, zbog pokušaja ubistva karatiste Zorana Popovića, u julu 2003. sa tri hica iz pištolja, Viši sud u Vranju osudio je Tasića na pet godina zatvora. Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu na tri i po godina robije, a posle devet meseci zatvora pomilovan je i pušten na slobodu.

- Tasić je uhapšen i optužen 2010. da je u nekoliko navrata za veću sumu reketirao svog kuma, bivšeg lokalnog lidera Nove Srbije i narodnog poslanika Radoslava Mojsilović­a. Kuma je prisilio da se u banci zaduži tri miliona dinara. Pare su prebačene na račun Tasićevog pajtosa. U Apelaciono­m sudu u Nišu oslobođen je optužbe za iznudu. Dok je bio član Nove Srbije, Tasić je viđan kako u Vranju i Vranjskoj Banji u luksuznom džipu dočekuje i vozi lidera stranke Velimira Ilića, sa kojim je bio u bliskim partijskim odnosima - navodi naš sagovornik.

Kako smo saznali, zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbe da je u septembru 2009. iz džipa, kojim je upravljao vlasnik kafane „Kubura“i njegov pomagač Ivica Vojinović Vojska, ispred kafića „Tropikana“u centru Vranja hicima iz pištolja pokušao da ubije Aleksandra Dimitrijev­ića. Posle petomesečn­og bekstva ortaci su se predali policiji. Nisu odgovorni za pokušaj ubistva, jer je Dimitrijev­ić promenio iskaz. Oštećeni Dimitrijev­ić jednim hicem pogođen je u nogu.

Kako su holandski mediji naveli, još se čekaju detalji oko ubistva i pucnjave u Amsterdamu, a policija radi na utvrđivanj­u okolnosti pod kojima se dogodio zločin.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia