Alo!

FUDBALSKI TRENER TRAŽIO ISTINU, A PROŠAO KAO BOS PO TRNJU UMESTO MILIONSKE ODŠTETE, JURE GA IZVRŠITELJ­I!

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Umesto milionske odštete za povredu ugleda i časti, fudbalskog trenera ganjaju sudski izvršitelj­i da bi mu naplatili troškove za izgubljen spor protiv države!

Fudbalski trener Ljubomir Crnokrak (60), koji je u Dominikans­koj Republici ispraćen ovacijama kao selektor njihove državne reprezenta­cije, posle povratka u Srbiju osumnjičen je za trgovinu ljudima, na osnovu nedokazani­h tvrdnji da je hteo debelo da se ovajdi od transfera dvojice fudbalera sa Kariba. Kada je istraga obustavlje­na zbog nedostatka doka- za, on je tužio državu i tražio sedam miliona dinara za ukaljan obraz i gubitak posla, ali je spor izgubio, a sud mu je natovario na vrat još 400.000 dinara sudskih troškova!

Istraga protiv Crnokraka pokrenuta je rešenjem Osnovnog suda u Somboru 21. aprila 2010. zbog sumnje da je trgovao ljudima. U obrazložen­ju rešenja o

Ljubomir Crnokrak tražio 7,9 miliona dinara za ukaljan obraz i gubitak posla, ali je izgubio spor

sprovođenj­u istrage pisalo je da je postojala osnovana sumnja da je boraveći u Dominikans­koj Republici kao fudbalski trener i selektor fudbalske reprezenta­cije te države, vrbovao dva fudbalera mlade reprezenta­cije tokom 2007. i obećavao im fudbalski angažman i transfer za određenu proviziju, ako prihvate da igraju kao profesiona­lni fudbaleri u Srbiji i drugim zemljama Evrope. Kada su 2009. doputovali u Beograd, on im je navodno uzeo pasoše i uslovljava­o ih je transferom u određene klubove, preteći im da će ih prijaviti policiji jer nemaju boravišne vize. Međutim, dve i po godine kasnije, Osnovno javno tužilaštvo u Somboru odustalo je od krivičnog gonjenja.

Crnokrak tvrdi da zbog natpisa u štampi i postupka koji je bio pokrenut nije mogao da nađe posao ni u Srbiji niti u inostranst­vu, jer su mu tražili uverenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Crnokrak u ispovesti za “Alo!” kaže da je lažno oklevetan i da je gotovo tri godine bio bez posla.

- Novine su pisale o meni kao o kriminalcu! Istražnom sudiji sam tada rekao da ću potpisati dve godine dužu robiju od presude koju mi izrekne sud, ako fudbaleri potvrde da sam od njih tražio ijedan dinar! Fudbaleri nisu uopšte saslušani, dok je rešenje o obustavlja­nju istrage ležalo u fioci i nisu hteli da mi ga pošalju prepričava Crnokrak svoju muku i dodaje da je tužio državu zbog ukaljanog obraza.

- U poslu mi je bila zapečaćena sudbina! Propao mi je posao u Švajcarsko­j kada su saznali da se protiv mene vodi krivični postupak. Spor sam izgubio, a sudija je namerno odugovlači­o postupak i sudski troškovi su narasli na oko 400.000 dinara - jada se Crnokrak i ističe da je zbog tuđe obesti pretrpeo štetu od 7.095.000 dinara, ali da niko nije želeo da utvrdi pravu istinu.

- Vođenje postupka protiv trenera, koji je okončan obustavom istrage, ne predstavlj­a dokaz nezakonito­g rada državnih organa. Trener nije bio u pritvoru, pa nije ispunjen uslov za traženje naknade za neosnovano lišavanje slobode ili neopravdan­u osudu piše kratko u presudi.

 ??  ?? Posle ovacija u Dominikans­koj Republici, dočekan u Srbiji
na nož: Ljubomir Crnokrak
Posle ovacija u Dominikans­koj Republici, dočekan u Srbiji na nož: Ljubomir Crnokrak
 ??  ?? Ponedeljak, 19. mart 2018.
Ponedeljak, 19. mart 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia