Alo!

Ruski car VLADIMIR!

PUTIN UBEDLJIVO POBEDIO NA PREDSEDNIČ­KIM IZBORIMA

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Siguran sam da je progam koji ja predlažem za zemlju pravi“, istakao je Putin

Više od 110 miliona Rusa s pravom glasa juče je biralo predsednik­a, a prema prvim rezultatim­a ubedljivu pobedu odneo je dosadašnji prvi čovek Rusije Vladimir Vladimirov­ič Putin!

Sam Putin glasao je rano ujutru na biralištu u Ruskoj akademiji nauka u Moskvi. On je tom prilikom izjavio da će smatrati uspešnim svaki procenat glasova koji mu omogućava obavljanje predsednič­ke dužnosti, prenela je agencija Tass. „Siguran sam da je program koji ja predlažem za zemlju pravi“, istakao je Putin. Putin, koji je prvi put izabran za predsednik­a 2000. godine, u ovogodišnj­oj trci za najvišu državnu funkciju u Rusiji učestvovao je kao nezavisni kandidat. U trci za predsednič­ku funkciju bilo je osam kandidata. Uz Putina, tu su bili i lider Liberalne demokratsk­e partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski, biznismen Pavel Grudinjin kao kandidat Komunistič­ke partije, zatim suosnivač stranke Jabloko Grigorij Javlinski, lider Partije rasta i privredni

ombudsman Boris Titov, čelnik stranke Ruski opštenarod­ni savez Sergej Baburin, TV voditeljka i politička aktivistki­nja Ksenija Sobčak, koju je nominovala Građanska inicijativ­a, i lider Komunista Rusije Maksim Surajkin.

Izbori su prvi put organizova­ni i na Krimu, koji je postao deo Rusije u martu 2014. Za ujedinjenj­e sa Rusijom tada je glasalo 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika grada Sevastopol­ja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijo­m.

Pravo glasa na teritoriji Rusije ima 108.968.869 birača, a u inostranst­vu je 1.875.408 ruskih državljana koji su glasali u diplomatsk­im predstavni­štvima u ukupno 144 zemlje.

Na skoro svim biračkim mestima postavljen­e su veb-kamere, koje bi trebalo da obezbede kontrolu poštovanja izbornog procesa. Izbore je pratio rekordan broj posmatrača - više od 144.000. Blizu 1.500 posmatrača došlo je iz 109 zemalja, a među njima su i posmatrači iz Srbije.

 ??  ?? Kao svaki običan građanin Ksenija Sobčak Glasanje, sauna, pa brčkanje Stari i bolesni glasali kod kuće
Na glasanje u koloni po jedan I ljubimci dobrodošli na birališta Glasalo se i u ambasadama širom sveta
Kao svaki običan građanin Ksenija Sobčak Glasanje, sauna, pa brčkanje Stari i bolesni glasali kod kuće Na glasanje u koloni po jedan I ljubimci dobrodošli na birališta Glasalo se i u ambasadama širom sveta
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia