Alo!

Nejmar traži 1,3 miliona € nedeljno!

-

Nejmar izgleda po svaku cenu želi da napusti Pari Sen Žermen ili bar da debelo naplati ostanak.

Nije prošlo ni godinu dana, a Brazilac postavlja naučno-fantastičn­e uslove upravi “svetaca”, koji bi čak mogli da mu ih ispune, ali je ovde više pitanje principa. Nejmar traži 1,3 miliona evra nedeljno! Ne bi to bio program prebogatim Arapima da plate, ali je pitanje koliko gazde sa Naserom al-kelaifijem na čelu žele da sviraju kako kaže Nejmar. On, istina, jeste superstar i dovoljno je reći da je plaćen 222 miliona evra, što je rekord u transferim­a, ali ovaj njegov zahtev prevazilaz­i zdrav razum.

Navodno, Nejmar igra na kartu da se u Parizu plaše da će da ostanu bez prve zvezde i da su spremni da plate koliko treba. Ali, možda je Nejmar malo preračunao, jer sve ima granice. Ukoliko bi zaista Parižani pristali na njegove zahteve, plata bi mu se skoro duplirala, a on bi postao najplaćeni­ji fudbaler na svetu godišnje. Trenutno ima 750.000 evra nedeljno. U suprotnom, pominje se povratak u Barselonu ili stara priča o odlasku u Real Madrid.

Nejmarov učinak za nešto više od pola godine u Pari Sen Žermenu je dobar (postigao je 19 golova na 20 utakmica), ali su u klubu sigurno očekivali više, pošto su ispali u osmini finala Lige šampiona od Real Madrida.

Naser al-kelaifi je prošle nedelje posetio u Brazilu Nejmara koji je završio sezonu nakon preloma pete metatarzal­ne kosti, a pričalo se navodno o reviziji njegovog ugovora koji ističe 2022. godine. Međutim, francuski “Lekip” prenosi da je kontaktira­o s Parižanima po ovom pitanju i da su oni navodno demantoval­i pisanje engleskih medija da je Nejmar postavio ultimatum. P. V.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia