Alo!

TESTOVE „ORLOVI“SE DANAS OKUPLJAJU PRED MARTOVSKE BASTA: Sreća Odbrana iz Holandije najveća

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Fudbalska reprezenta­cija Srbije danas se okuplja pred dva martovska testa (Maroko 23. i Nigerija 27). Kad selektor Mladen Krstajić u 17 sati da znak za start prvog treninga, praktično će označiti početak priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Među „orlovima“u Sportskom centru FSSA biće i novo-staro, tako prepoznatl­jivo lice - Dušan Basta. Bek Lacija je, i ljudskim i igračkim kvalitetim­a, kao je obrazložio Krstajić, zaslužio poziv u državni tim.

- Bastu cenim kao čoveka i igrača, s dugogodišn­jem iskustvom igranja u Italiji. Na desnom beku imamo Rukavinu, ali bi bio preveliki rizik da se oslonimo na samo jednog igrača. Ovo je prilika da proverimo Bastu na toj poziciji - rekao je selektor prilikom objavljiva­nja spiska.

Basta, danas 33-godišnjak, vratio se među „orlove“posle dve i po godine pauze. I to mu, ističe, mnogo znači.

- Presrećan sam. Obećavam da ću dati maksimum - poručuje „srpski Nedved“, koga su povrede sprečile da skupi mnogo više od 17 utakmica u najdražem dresu.

Selektor Krstajić i saradnici radiće sa reprezenta­tivcima u Sportskom centru u Staroj Pazovi danas, sutra i prekosutra. U četvrtak ujutro „orlovi“će odleteti u Torino, gde ih dan kasnije čeka duel sa Marokom.

U drugom testu Srbija će igrati protiv

Nigerije u

Londonu,

27. marta.

martovskom Povratkom Dušana Baste

u A tim povećao se broj nekadašnji­h srebrnih

„orlića“, koji su 2007. bili drugi na EP. Tada

na šampionatu u Holandiji dres reprezenta­cije nosili do 21 godine

su i Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Duško Tošić i Aleksandar

Kolarov.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia