Alo!

Ne treba nam Ramina ocena i procena!

-

Rama izjavio da Srbija neće u EU pre Albanije, a Jadranka mu odbrusila da nam ne trebaju njegove ocene i procene!

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracij­e, oštro je odgovorila albanskom premijeru Ediju Rami, koji je kazao da da „Srbija neće postati članica Evropske unije pre Albanije“. Ona je za „Alo!” istakla da Rama nije merodavan da nas upućuje u proces evropskih integracij­a.

- To najbolje govori o tome kakav je njegov pravi odnos prema saradnji i konstrukti­vnim odnosima sa Srbijom. Srbija se ne takmiči sa ostatkom regiona, jer smo svesni svojih kapaciteta i evropskog istorijsko­g nasleđa i vrednosti koje kao država imamo. Ne treba nam Ramina ocena i procena, nije baš on merodavan da nas upućuje u proces evropskih integracij­a - kazala je ona za „Alo!“.

Albanski premijer izjavio je da „Srbija neće postati članica EU pre Albanije“, ocenjujući da je Beogradu „potrebno da se desi neka magija“, pri čemu je uveren da se to „neće desiti“.

- Srbija neće postati članica EU pre Albanije. To je nešto što znamo zasigurno. Srbija mora da prođe bolni proces priznanja Kosova ili barem rešenja kosovskog problema. Ja čvrsto verujem da je potrebno da se neka magija desi što se neće desiti - kako bi oni ušli u EU pre nas - ocenio je on.

Rama je to izjavio za „Politiko”, koji podseća da je „Evropska komisija odredila Srbiju, najmnogolj­udniju zemlju zapadnog Balkana, kao i njenog manjeg suseda Crnu Goru, kao favorite u procesu pristupanj­a (EU)“i „objavila da bi obe ove nacije, koje se već nalaze usred pregovora o članstvu, mogle da uđu u EU do 2025. godine“. J. Marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia