Alo!

Odbrojani dani saučesnici­ma!

- Piše: EKIPA “ALO!”

Hapšenje saučesnika i pomagača u ubistvu Jelene Marjanović sledi najverovat­nije odmah po isteku roka od tri dana, koliko je tužilaštvo dobilo za izdavanje naredbe za dopunu istrage!

Kako “Alo!” saznaje, imena saučesnika brutalnog ubistva i čistača mesta zločina naći će se na dopunjenoj optužnici!

- To što je Viši sud u Beogradu vratio tužilaštvu optužnicu protiv Zorana Marjanović­a da je dopuni “radi boljeg razjašnjen­ja slučaja”, moglo bi da bude uvertira za nova hapšenja - kako naš sagovornik upućen u slučaj i dodaje:

- Sumnja se da je ubica Jelene Marjanović imao pomagače, i to najmanje dve osobe. Tužilaštvo je došlo do određenih saznanja, činjenica i nekih dokaza, koji svi zajedno ukazuju na to ko bi mogao biti pomagač objašnjava naš izvor i objašnjava da je istraga došla do podataka o potencijal­nim saučesnici­ma.

- Tužilaštvo, navodno, ima imena dve osobe, za koje postoji sumnja da su na neki način umešane u pevačicino ubistvo, direktno ili kao čistači tragova posle zločina. Ne treba isključiti ni mogućnost da je optužnica vraćena na dopunu upravo iz razloga da se i pomagači nađu na istoj optužnici sa Zoranom! kaže naš izvor i podseća da su i inspektori od samog početka istrage bili na stanovištu da osoba koja je brutalno usmrtila Jelenu nije mogla sama da zametne tragove zločina.

Poznati advokat Nebojša Milosavlje­vić kaže da posle vraćanja optužnice na dopunu uglavnom slede nova hapšenja.

- U sudskoj praksi je uobičajeno, u 99 odsto slučajeva, da slede nova hapšenja kada se neka optužnica vrati tužilaštvu na dopunu. U ovom slučaju mi sve ukazuje da će se upravo to i desiti i da ćemo uskoro videti ko su bili pomagači i saučesnici - kaže Milosavlje­vić.

Prema njegovim rečima, nije sporno to što je Zoran Marjanović ostao u pritvoru nakon vraćanja optužnice na dopunu.

- U stavu koji je zauzeo Vrhovni sud Srbije još 1983. godine navodi se da je važno da optužnica bude podignuta u roku od šest meseci od dana hapšenja. Zauzeto je stav da se pritvor može produžiti nakon podizanja, a ne nakon potvrđivan­ja optužnice - objašnjava advokat.

Vraćanje optužnice protiv Zorana Marjanović­a na dopunu juče je na svom Fejsbuk profilu komentaris­ala i Zorica Mitrović, Zoranova prijatelji­ca.

- Drugi put viša sudska instanca kaže da nema dokaza. Pametnom dosta! Podrška Zoranu Marjanović­u - napisala je Zorica i dodala:

- Zoranu je uskraćeno osnovno ljudsko pravo na pravično suđenje. Svaki advokatski trud da ovaj proces uvede u zakonske okvire, da njihov klijent dobije pravično suđenje, da dobije spise - sabotiran je. Ako u sakrivenim spisima i kameri sa kuće Jahovića ne stoji ništa što kvari ovu igru tužilaštva, zašto ih kriju? Zoranu odgovara samo istina, zato njegova odbrana insistira na svemu, kao i na javnom suđenju - navela je Zorica na društvenoj mreži.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia