Alo!

Steže se obruč oko Ivana Poršea?

GRČKA POLICIJA OBJAVILA RAT BALKANSKOM NARKO-KARTELU

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Sužava se policijski obruč oko balkanskog narko-kartela, u kojem dominiraju Srbi! U ponedeljak je u raciji pronađeno 26,6 kilograma kokaina, a samo tri meseca ranije, zaplenjeno je 135 kilograma iste droge. Kako navode grčki mediji, sumnja se da obe zaplene pripadaju tovaru od 381 kilogram kokaina, koji je prebačen iz Latinske Amerike u Grčku, a pretpostav­lja se da je Srbin Ivan Porše kolovođa u bandi.

U ponedeljak je uhapšeno pet osoba, dva Italijana, dva Srbina i jedan Grk, u toku racije u gradiću Preveza, gde su zaplenjena 24 paketa kokaina teška 26,6 kilograma. Rezultati istrage ukazuju na to da su upravo jedan od dvojice Srba i jedan Italijan vođe te narko-bande. Međutim, grčki mediji su došli do novih saznanja da droga koja je zaplenjena u ponedeljak, kao i ona u decembru, kada je uhapšen Srbin Martin

Matijaševi­ć, pripada tovaru od 381 kilogram narkotika, koji je u Grčku uneo jak balkanski narko-kartel.

- Količina od 135 kilograma kokaina pronađena u luksuznom stanu u Varkizi najverovat­nije je samo deo količine, kao i paketi nađeni 19. marta u gradiću Preveza - navodi grčki „iefimerida.gr“.

Početkom decembra prošle godine, u Varkizi je uhapšen Srbin Martin Matijaševi­ć (33), u čijem je luksuznom stanu pronađena droga. On poseduje srpski i hrvatski pasoš, a grčki mediji su spekulisal­i da pripada internacio­nalnoj narko-bandi koja prodaje drogu poznatim ličnostima i bogatoj klijenteli. Tada je objavljeno da se traga za izvesnim Srbinom, Ivanom zvanim Porše, zbog sumnje da je jedan od glavnih u grčkoj narko-mreži ili je vođa te grupe. Reč je o čoveku koji je misteriozn­o nestao, a evropska policija traga za njim.

Grčka policija je došla do saznanja da je reč o istoj grupi i istoj količini droge koja je zaplenjena u prethodnom periodu, i to zbog simbola glave bika utisnutog na paketima.

Obruč se polako, ali sigurno steže oko ove narko-bande. Postoji mogućnost da se hapšenjem ostalih članova konačno uđe u trag vođama i glavnim organizato­rima koji unose ogromne količine droge iz Latinske Amerike.

Utvrđeno je da droga pronađena u Varkizi i u Prevezi najverovat­nije pripada tovaru od 381 kilogram kokaina

koji je stigao iz Latinske Amerike

 ??  ?? Vrednost pronađene droge bukvalno izaziva vrtoglavic­u
Vrednost pronađene droge bukvalno izaziva vrtoglavic­u
 ??  ?? Glava bika utisnuta na paketima
droge
Glava bika utisnuta na paketima droge

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia