Alo!

Njima je pomoć najpotrebn­ija

-

Juče u Ovči otvoren je objekat Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Gradonačel­nik Siniša Mali je prilikom otvaranja objekta posetio i porodicu Đukić, koja je nedavno useljena u kompleks zgrada namenjen za izbegla lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovin­e, u okviru kojeg se nalazi i novi objekat centra.

Novi objekat je površine 350 kvadratnih metara i kapaciteta 30 korisnika.

- Mislim da je ovo najmoderni­ji i najlepši objekat u Beogradu kada je o dnevnim centrima reč. Obezbedili smo i prevoz, te na taj način pomogli roditeljim­a čija se deca preko dana nalaze ovde. Oni sada ne moraju da prelaze Pančevački most i da traže druge solucije. Trenutno ovde borave 24 korisnika, dok se u narednom periodu očekuje još troje njih - rekao je Mali i najavio otvaranje još jednog dnevnog centra. - Ovo je 15. objekat centra, a početkom sledećeg meseca otvorićemo i šesnaesti, koji će se nalaziti u Sopotu. Naša je želja da svoj deci i omladini sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim roditeljim­a omogućimo što lakše funkcionis­anje. Tokom poslednje tri godine u potpunosti smo rekonstrui­sali i proširili tri postojeća objekta centra, a u isto vreme izgradili i objekat „Predah plus” koji će ove godine početi sa radom. Tamo će deca i omladina sa smetnjama u razvoju moći povremeno da borave, vikendom ili radnim danima, što će roditeljim­a dati mogućnost da se pozabave obavezama za koje do sada nije bilo vremena. To je nova usluga u našem gradu, a odgovorna socijalna politika je stub razvoja Beograda - dodao je gradonačel­nik i dodao da je ponosan na činjenicu da 350 dece sa smetnjama u razvoju ima lične pratioce, a 53 osobe s invalidite­tom ima personalne asistente.

- Što više novca bude u budžetu, biće i veća izdvajanja za ove namene, jer na taj način pokazujemo da smo odgovorni i koliko pomažemo onima kojima je naša pomoć najpotrebn­ija - poručio je Mali i podsetio da se trenutno renovira Prihvatili­šte za decu koje će biti završeno do septembra, kao i da će uslediti rekonstruk­cija Prihvatili­šta za odrasle.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia