Alo!

Nadmetanje Varaju pred menopauzu!

Kada se pripadnice lepšeg pola u vezi ili braku osećaju napušteno, imaju veću potrebu za prevarom

- Piše: E. A. redakcija@alo.rs

Ne živimo više u vremenima kada je prevara bila muški posao, a one retke žene koje bi je počinile bile bi osuđene na propast, izbacivanj­e na ulicu, ostajanje bez prihoda, dece i bile bi osuđene od društva. Više žena danas vara, ali zbog drugačijih razloga nego muškarci.

Emocionaln­o napuštanje

Žene koje se osećaju napušteno ili, još gore, nevoljeno, imaju veću potrebu za varanjem. Činjenica je da fizička prisutnost nije dovoljna da bi se održao kvalitetan odnos. Komunikaci­ja je ključ. Varanje u ovom slučaju nije promišljen­o: žene će prevariti partnera gotovo sa svakim ko na njih obrati pažnju.

Pred menopauzu

Ponekad nas priroda natera da postanemo „životinje“. Velik broj prevara kod žena dogodi se u periodu pre menopauze. Dolazi do navale hormona, a žene su svesnije svoje seksualnos­ti. Prevarom dokazuju sebi, ali i šalju poruku partneru da su još „poželjne na tržištu“.

Strah od intimnosti

Kada se osećamo da smo se s nekim previše povezali, imamo osećaj da „moramo malo ohladiti vezu“. Način da to učine za neke žene je preljuba. U tom drugom odnosu u kojem varaju radi se o čistoj seksualnoj prevari. Jer žena u ovakvom emocionaln­om stanju ne veruje ni svom partneru niti ovom s kojim ga vara.

Bilo da se nadmeću po pitanju poslovnih položaja, bolje plate, većeg broja prijatelja - parovi se nadmeću ponekad i pokazuju ko je dominantni­ji. Ipak, u slučaju prevare zbog dokazivanj­a problem bi nekad trebalo tražiti dublje. Često se radi o odnosu u kojem žena oseća da nema podršku svog partnera.

Novac

Ne, nije ovde reč o ženama koje žele bogatije tipove. Baš obrnuto, često je reč o osobama koje zarađuju veoma dobro. Sa platom raste nivo testostero­na i ljubav prema sirovijim strastima. Isto tako, ove žene su manje zavisne od partnera. Povišeni testostero­n kod žena povećava verovatnoć­u da budu sklonije prevarama. Nema gore stvari od prevarene žene. Kada žene izgube poverenje u partnera i sve što su godinama gradile bude srušeno jer otkriju da ih partner vara, sklonije su iracionaln­om ponašanju. Prevara kao osveta nikad nije bila rešenje. Zdravije je posvetiti se sebi nego trošiti vreme na osvetu osobi koja vas ne zaslužuje.

Postoje dva tipa žena. One koje svoje godine prihvataju kao vreme kada više nisu devojčice koje se brinu o tuđem mišljenju, i one druge, koje se boje da su najbolje godine iza njih. Potrebna im je potvrda od suprotnog spola, da se još osećaju seksi i poželjno.

Loš odnos s ocem

Ponekad žene zgo-dne partnere svojih godina varaju i sa 20 godina starijim muškarcem. Naime, nedostatak privrženos­ti ocu u mladosti ili otac koji je uvek bio hladan ostaje u ženskoj podsvesti.

Mnogo stvari se u životu događa iz dosade, pa i prevara. Kada im je veza dobra, žena to može shvatiti kao dosadu i nedostatak uzbuđenja. Zato rešenje vidi u prevari.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia