Alo!

SRBI, vidimo se u završnici MONDIJALA!

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

„Ivica Dačić mi je rekao da je vaša reprezenta­cija favorit u duelu sa Brazilom. Želim vam puno uspeha“

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin dodelio je prvoj šestorici navijača Srbije takozvane navijačke pasoše (fan ID), koji generalno omogućava bezvizni ulazak u Rusiju (za nas to ne važi) i besplatno korišćenje javnog prevoza u gradovima organizato­rima Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.

- Ovo je vrlo važan dan za sve navijače u Srbiji. Svetsko prvenstvo je ogroman događaj, a posle izbora i novog šestogodiš­njeg mandata predsednik­a Vladimira Putina i najbitniji događaj. U 11 gradova sagrađeno je 12 superstadi­ona, među kojima su i oni u Samari, Kalinjingr­adu i Moskvi gde će igrati Srbija - rekao je Čepurin u Ruskom domu u Beogradu i poželeo reprezenta­ciji Srbije dobre rezultate na Mondijalu.

On je dodao i da je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić nedavno naveo da su srpski fudbaleri favoriti protiv Brazila na stadionu Spartaka u Moskvi.

- Nadam se da će ruski tim, ali i srpski na Svetskom prvenstvu pokazati briljantni fudbal i da će biti uspešni i nastupati i na stadionu „Lužnjiki“, na kojem će se igrati mečevi završnice šampionata - rekao je Čepurin, koji je od generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatović­a na poklon dobio novi dres reprezenta­cije Srbije sa brojem 10 i njegovim prezimenom na ćirilici.

Ambasador Rusije uzvratio mu je knjigom o 100-godišnjici diplomatsk­ih odnosa Srbije i Rusije, istakavši da je jedno poglavlje u njoj posvećeno i Mondijalu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia