Alo!

Ne daj da te vodi zlo!

-

Verica Janković (31) iz Beograda varala je narod da su ona i deca teško bolesni. Prikupljal­a je novac za lečenje, kako je objavljeno, od dobrih ljudi na osnovu lažne medicinske dokumentac­ije. Policija ispituje slučaj, a veruje se da je tako Verica prikupila više miliona dinara, koje je trošila za lične potrebe. Kad se istraga završi i sud kaže svoje, videćemo šta se zapravo dešavalo.

Naravno da postupci te žene mogu da utiču na ljude da više ne veruju nikakvim apelima i pozivima za pomoć onima kojima je novac za lečenje hitno potreban. Nadam se i jako želim da ne bude tako jer su prevaranti, u moru bolesnih odraslih i dece, sporadična pojava.

Sigurna sam da nas je mnogo koji nikad nismo odbili da pomognemo! Čak i onima za koje smo sigurni da nam misle sve najgore i žele nam ružne stvari. U zemlji gde se i danas novac za lečenje teško bolesne dece za koje u Srbiji nema leka skuplja putem Sms-ova, u kojoj se humanitarn­e organizaci­je mole da pomognu, gde bolesni, kojima je neophodno lečenje u inostranst­vu, bez novca nemaju alternativ­u, osim smrti, moramo da zadržimo ono ljudsko u nama i odazovemo se apelima. Moramo, jer smo svi potencijal­ni pacijenti i lako možemo upravo mi da budemo ti za koje će se skupljati novac da bismo ostali u životu ili moliti lekari da pokušaju sve. Da ne bismo umrli.

Zato, sugrađani moji, nemojmo nikada da zatvaramo oči, čak i kada na betonu nađemo čoveka kako leži, a očito je popio malo više. Pomozimo i njemu. Pomozimo svuda gde možemo i koliko možemo. Pustimo da raznim Vericama i sličnima sude zemaljski, ali i oni nebeski sudovi. N aše

je da budemo ljudi.

 ??  ?? Radmila Briza novinarka
Radmila Briza novinarka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia