Alo!

Ivica: Zoko, pobrkala si lončiće

-

Zahuktalo se u Vladi! Prvi potpredsed­nik Vlade Srbije i šef diplomatij­e Ivica Dačić ponovo je ušao u klinč sa potpredsed­nicom Vlade i ministarko­m saobraćaja Zoranom Mihajlović. Ovoga puta su se sukobili zbog Briselskog sporazuma.

Nakon izjave Mihajlović­eve da se ne slaže sa izjavom Ivice Dačića o povlačenju potpisa Srbije sa Briselskog sporazuma reagovao je i šef srpske diplomatij­e.

Ivica Dačić kaže za „Alo!” da je ministarka „pobrkala lončiće”.

- Ne želim da polemišem sa Zoranom Mihajlović, ali evidentno je da je pobrkala lončiće. Šta treba, da dozvolimo svima da nas gaze i vuku za nos pet godina? Ja to neću da dozvolim, a ostali ministri neka rade šta misle da treba - rekao je Dačić za naš list.

On je istakao da i Zorana Mihajlović preti raskidima ugovora.

- Kada Zorana obilazi gradilišta i preti penalima i raskidom ugovora onima koji ne ispunjavaj­u obaveze, šta je to nego insistiran­je na realizacij­i ugovora? A tu je reč o putevima i tunelima, a ovde o Kosovu - rekao je on.

Prema Dačićevim rečima, svi moraju da stanu iza predsednik­a.

- Svi moramo da stanemo iza Vučića i njegovog čvrstog odbijanja da prizna Kosovo, da znaju da iza toga stoji čitav narod, a ne da ga ostavljamo samog pred

Laži Prištine i EU moraju imati kraj

Dačić

raznim pritiscima. To je moj cilj, da EU i Priština znaju da njihove laži i prevare moraju imati kraj rekao je Dačić.

Podsetimo, ministarka građevine i saobraćaja Zorana Mihajlović juče je za naš list prokomenta­risala izjavu prvog potpredsed­nika Vlade da će predložiti predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću da povuče potpis sa

Briselskog sporazuma rečima:

- Ne slažem se sa izjavom ministra Dačića. Srbija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ponašaju konstrukti­vno, štiteći i vodeći računa o interesu Srbije. Vidim da je uvek lako naći krivca, i to je onda Vučić. Veliki su pritisci na predsednik­a i on treba da ima našu podršku, a ne da dobija ovakve izjave. D. Z.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia