Alo!

MORNARA ZATRPALO 90 TONA KUKURUZA!

Potraga za Georgijem Piciorgros­om počela je u subotu, jer se sumnjalo da je pao u Dunav

- Piše: SOFIJA PUALIĆ ŠPERO redakcija@alo.rs

Zatrpao ga tovar kukuruza! Telo mladića koji je nadzirao utovar kukuruza pronađeno je u barži na Dunavu. Kako saznajemo, rumunski mornar Georgi Piciorgros (25) nastradao je prilikom utovara 90 tona kukuruza, koji ga je pod nerazjašnj­enim okolnostim­a zatrpao.

Potraga za rumunskim mornarom počela je u subotu, jer se sumnjalo da je nestao na apatinskom pristaništ­u. U prvi mah se pretpostav­ljalo da se utopio u Dunavu.

Posle intenzivne potrage, telo nesrećnog mladića je pronađeno juče oko 15 sati u tovarnom prostoru barže, čije su otvaranje i pregled naložili policijski službenici nakon neuspešne potrage u Dunavu.

Prema nezvanični­m informacij­ama, nesrećni mladić je najverovat­nije nadgledaju­ći utovar pao u tovarni prostor dubok sedam metara i izgubio svest. Preko njega je palo oko 90 tona kukuruza iz prispelih kamiona.

Današnjoj potrazi za nesrećnim mladićem prisustvov­ao je njegov otac Florijan Piciorgros, rečni kapetan sa 30 godina iskustva, koji je u Apatin stigao sa svojim bratom. Prema njegovim rečima, Georgi je više od pet godina radio na rečnim baržama i ovo je bila prva plovidba na kojoj nisu bili zajedno.

Podsetimo, nestanak mornara je prijavio Mihail Arama, kapetan rumunskog broda SFINX 1, u subotu oko ponoći. Prema njegovim rečima, nestali mornar Georgi Piciorgros je poslednji put viđen u subotu u 20.30, kada je proveravao kako teče pretovar kukuruza iz kamiona na baržu.

On se prema izjavi kapetana nije vratio na brod, nakon čega su počeli sa dvočasovno­m potragom i prijavili nestanak. Na lice mesta su izašli pripadnici policijske stanice Apatin, koji su pretražili teren pristaništ­a Napredak, ali nestalog Piciorgros­a tada nisu pronašli.

Pronalažen­ju nesrećnog mladića prethodila je opsežna i višesatna pretraga Dunava oko barže u kojoj su učestvoval­i članovi ronilačkog kluba Apatin.

 ??  ?? Mladić pao u tovarni prostor dubok sedam
metara Nastradao na prvoj
plovidbi bez oca
Mladić pao u tovarni prostor dubok sedam metara Nastradao na prvoj plovidbi bez oca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia