Alo!

Srbi prekinuli MEČ KOSOVA!

smo da pokažemo Francuzima i celom „Hteli kaže svetu da je borba za KIM neprestana”, Aleksej, jedan od učesnika akcije

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Grupa sastavljen­a od nekolicine navijača Srbije, Grčke i Rumunije prekinula je nakratko prijateljs­ki meč između Madagaskar­a i nepriznate države Kosovo, koji je u nedelju uveče odigran u Parizu. Oni su u uspeli da dođu do stadiona „Žan Rolan“i razviju transparen­te „UEFA podržava terorizam“i „Nema predaje“. Meč je nakratko prekinut, dok ih policija nije privela, a jedan od učesnika ove akcije, koji se predstavio kao Aleksej, za sajt „www.svisrbiupa­rizu. com“objasnio je kako se sve odigralo.

- Iz gneva i revolta prema celokupnoj političkoj situaciji u vezi sa Kosovom i Metohijom smo odlučili da ovako reagujemo. Jedina konkretna prava pomoć Srbima na Kosovu je naš brat Arno Gujon. Prkosimo nepravdi - rekao je Aleksej i dodao: - Odlučili smo se na ovu akciju čim smo saznali da se utakmica igra. Hteli smo da pokažemo Francuzima i svetu da je borba za Kosovo i Metohiju neprestana i treba da bude svakodnevn­a obaveza svakog Srbina. Postoji međunarodn­a solidarnos­t među navijačima u vezi očuvanja Kosova i Metohije, tako da su nam se pridružili Francuzi, Grci i Rumuni. Susret Madagaskar­a i Kosova je odigran u nedelju uveče, a još u petak srpski navijači su počeli sa svojim akcijama.

- U petak uveče smo prekrili nalepnicam­a i plakatima kompletnu okolinu stadiona. Na slici je bila srušena crkva sa svešteniko­m i pisalo je „Kosovo je Srbija”, dok je na plakatima bio tekst na francuskom jeziku o celokupnoj situaciji u vezi sa Kosovom i Metohijom i obrazložen­je zašto ta utakmica ne bi smela da se odigra. Nas dvadesetak je ušlo na stadion, a na početku drugog poluvremen­a smo istakli zastave „UEFA podržava terorizam” i „Nema predaje“, uz srpsku trobojku. Policija je brzo došla i privela nas, na šta smo bili spremni. Najvažnije je da smo uspeli da prenesemo poruku i ona je jača od bilo kojih reakcija i kazni - rekao je Aleksej.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia