Alo!

JOCA ZAPLAKAO ZA OCEM!

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Sreten Jocić (56), poznatiji kao Joca Amsterdam, u zatvoru tuguje za svojim ocem Živomirom (82), koji je preminuo 24. marta u staračkom domu u Beogradu, saznaje „Alo!“. Joca nije prisustvov­ao samoj sahrani, ali je tražio da ga iz požarevačk­og zatvora „Zabela“dovedu u Veliku Krsnu kod Mladenovca kako bi se oprostio od svog oca.

Jocu su dovezli u džipu, a u njegovoj pratnji je bilo jako obezbeđenj­e. Niko osim rodbine, prijatelja i meštana koji su u kući izjavljiva­li saučešće nije mogao da ga vidi. Čuli smo da je sedeo unutra, kraj očevog kovčega, i da mu bilo veoma teško. Suzu je pustio, jer je bio mnogo vezan za oca. U prostoriji ga je čuvalo više zatvorskih stražara rekao nam je jedan meštanin blizak porodici Jocić.

Osim supruge Vere i petorice Jocinih sinova, na sahranu je sa sinom došla i njegova rođena sestra Rajna, koja živi u Splitu.

Ozbiljno sam bolesna. Tri dana ne mogu da pričam. Mnogo mi je teško posle očeve smrti, razumite me - kratko nam je rekla Jocina sestra izraženim hrvatskim akcentom.

Na večni počinak Jocinog oca su ispratili Jocina tetka Rada Pavlović, koja živi u Velikoj Krsni, i bratanac Mile iz Švajcarske, koji je dan posle sahrane otputovao nazad. Kako saznajemo, daća je bila u restoranu.

Svi su juče pre podne izašli na groblje, a onda su se vratili kući. Međutim, svi će se oni uskoro razići, a dve Živomirove kuće će čuvati rođaci - kaže meštanin Velike Krsne i dodaje da je krst nosio jedan od Živomirovi­h unuka, dok su ostala četvorica nosila kovčeg.

Joca Amsterdam nije bio na samoj sahrani, već je pre opela, služenog u dvorištu, vraćen u zatvor. On je ocu dao čitulju u novinama, zajedno sa suprugom Verom i trojicom sinova koje ima iz braka sa njom.

- Poslednji pozdrav našem voljenom Živomiru Jociću Žići. Uvek ćeš biti u našim srcima - napisao je Joca u čitulji.

Jocin otac bio je duže vreme bolestan, a pre dva meseca su ga smestili u starački dom. Meštani kažu da su čuli da je bio slab i da ga je na kraju izdalo srce.

Poznati stanovnik „Zabele“je pod jakim merama obezbeđenj­a doveden u rodnu kuću uoči pogreba

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia