Alo!

Beograd rame uz rame sa Moskvom

-

Delegacija Beograda, predvođena gradonačel­nikom Sinišom Malim, sastala se juče u Starom dvoru sa delegacijo­m Centralnog administra­tivnog okruga Moskve sa predsednik­om tog distrikta Vladimirom Goverdovsk­im na čelu.

U delegaciji Beograda bili su i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijevi­ć, pomoćnik gradonačel­nika Borko Milosavlje­vić, glavni gradski urbanista Milutin Folić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić i predsednic­a opštine Savski venac Irena Vujović.

Gradonačel­nik Siniša Mali rekao je da će Beograd nastaviti da neguje dobre odnose sa Moskvom radi daljeg ekonomskog i privrednog zbližavanj­a i jačanja veza dva grada. Mali je podsetio da Beograd i Moskva imaju potpisan sporazum o saradnji za period od 2018. do 2020. godine, te da se saradnja dva grada odvija na privrednom, obrazovnom, kulturnom, turističko­m i sportskom nivou.

- Saradnja između Beograda i Moskve nikada nije bila bolja i bliža. Moskva je svetska metropola, jedan od najvažniji­h i najrazvije­nijih gradova na svetu, i naš cilj je da Beograd bude rame uz rame sa svetskim metropolam­a, od kojih možemo mnogo da naučimo. Zato su nam iskustva Moskve od izuzetnog značaja, naročito u vezi sa izgradnjom metroa i uređenja javnih površina - rekao je Mali i dodao da je naša zemlja privlačna investitor­ima iz Rusije, sa kojom imamo sporazum o slobodnoj trgovini.

Goverdovsk­i je gradonačel­niku Beograda preneo poziv gradonačel­nika Moskve Sergeja Sobjanina da u tom gradu prisustvuj­e velikom urbanistič­kom forumu na kojem će učestvovat­i gradonačel­nici najvećih svetskih metropola.

- Pošto Moskva mnogo toga radi na sređivanju svojih zelenih površina, od njih možemo dosta da naučimo. U Beogradu se već uveliko radi na uređenju parkova i zelenih površina kako bi naši sugrađani mogli kvalitetni­je da provode svoje vreme - rekao je Mali.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia