Alo!

Vidim Zvezdu na fajnal foru!

- Piše: A. VLAJIĆ redakcija@alo.rs

Saša Dončić (43), otac Realovog vunderkind­a Luke, veruje da će klub za koji navija - beogradska Crvena zvezda - u dogledno vreme uspeti da izbori plasman na fajnal for Evrolige.

Slovenac srpskog porekla, koji je svojevreme­no igrao za Slogu iz Kraljeva, govorio je za španske medije o trenerskom pozivu, sinu Luki i njegovom izvesnom odlasku u NBA, te mogućnosti da se crveno-beli nađu među četiri najbolja kluba u elitnom takmičenju.

- Crvena zvezda je primer dobrog rada na našim prostorima. Ima dobru bazu, igrače, finansijsk­u snagu i razvojni plan. Čini mi se da tamo dobro rade svoj posao. Ne bi me čudilo ako bi crveno-beli zaigrali na fajnal foru za dve do tri godine - naglasio je Saša Dončić i nastavio:

- Ekipe sa najvećim budžetima pobeđuju na evropskom nivou. To nije slučaj sa klubovima iz nekadašnje Jugoslavij­e, tek možda ponekad. Ali verujem da bi to moglo da se promeni uskoro. Ne isključuje­m da bi neko sa Balkana ponovo mogao da bude sila - dodaje trener ljubljansk­e Ilirije.

Njegov naslednik Luka (19) krupnim koracima gazi ka najjačoj ligi sveta - NBA. Trenutno je najbolji pojedinac slavnog Reala, u čijem dresu ove sezone u Evroligi beleži 16,8 poena, 4,8 skokova i 4,6 asistencij­a prosečno po meču.

- Luka je spreman. Mnogi jedva čekaju da ga vide u NBA, što je normalno jer igra u Realu. Međutim, izbor je samo njegov. On će odlučiti kada će otići. Uprkos njegovim

mladim godinama, Luka je pokazao da zna kako da se nosi sa stresom i medijskim pritiskom. Zašto? Zato što je košarka za njega samo igra. To je ključ kojim izvlačite mlade talente. Morate da ih usmerite tako da im košarka bude igra, a to je nešto što se uči u sali za treninge. Talenat treba da se razvija spontano, dok će rezultati doći sami po sebi - istakao je stariji Dončić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia