Alo!

SRPSKA LISTA IZLAZI IZ KOSOVSKE VLADE!

-

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da Srpska lista izlazi iz kosovske vlade, kao i da će deset većinskih srpskih opština na Kosovu i Metohiji 20. aprila formirati Zajednicu srpskih opština!

Goran Rakić je, posle konsultaci­ja sa predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem, rekao da su o svemu što se dešavalo u Kosovskoj Mitrovici obavestili predsednik­a, kao i o odlukama koje su doneli. - Svedoci smo da posle jučerašnje­g ne brutalnog, već teroristič­kog napada na goloruki srpski narod u Kosovskoj Mitrovici i na predstavni­ke Vlade Republike Srbije mi kao legitimni predstavni­ci srpskog naroda na KIM ne možemo biti nemi i nećemo više biti ikebana - rekao je Rakić.

On je istakao da će Srpska lista izaći iz vlade privremeni­h institucij­a i da ona neće imati podršku Srpske liste.

- Mi znamo da će se oni ujediniti jer kada su njihovi viši interesi, a naročito kada su upereni protiv Srba i srpskog naroda, oni se vrlo lako ujedine, ali ujedinićem­o se i mi i neće nas uplašiti. Ostajemo dole sa svojim porodicama, branićemo naše domove i nikakva ROSU policija, ni međunarodn­a zajednica, ni Euleks policija - jer su juče bili i Euleks policajci zajedno sa njima - neće nas uplašiti i neće nas oterati sa tih prostora dodao je Rakić.

Prema njegovim rečima, u sredu će se u Kosovskoj Mitrovici održati sednica svih deset opština sa većinski srpskim stanovništ­vom na KIM. - Sutra ćemo izneti predlog da na petogodišn­jicu, tj. pet godina otkad je potpisan Briselski sporazum, otkad su i privremene institucij­e u Prištini i međunarodn­a zajednica već morale da završe Zajednicu

srpskih opština, mi ćemo na tih pet godina tj. 20. aprila, formirati Zajednicu srpskih opština naglasio je

Rakić. Predsednik Vučić se, kaže, saglasio sa njihovim stavovima i ponovio im da Srbija neće dozvoliti neki novi „Bljesak“ili „Oluju“.

- Poručujem svim Srbima, braćo i sestre sa KIM, da imamo podršku Vlade Republike Srbije i da niko neće moći nasilno više da uđe na sever. Imamo poruku i za one koji žive južno od Ibra - neće više biti podele na sever i jug, kao što to nije bilo u poslednje vreme naglasio je Rakić. J. Đ.

 ??  ?? „Do 20. aprila formiraćem­o ZSO”, rekao je Goran Rakić
„Do 20. aprila formiraćem­o ZSO”, rekao je Goran Rakić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia