Alo!

Zapad s Ramušem i Hašimom sprema haos!

-

Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, glavni organizato­ri haosa koji se prethodnih dana desio na Kosovu, kao i njihovi zapadni sponzori, spremaju još veći udar na Srbe sa Kosova.

Kako saznaje naš list iz bezbednosn­ih izvora, Priština je spremna da iskoristi vetar u leđa koji joj daju predstavni­ci međunarodn­e zajednice i da po ekspresnom postupku izazove haos na severu Kosova i preuzme ga.

- Nisu ovde važni Tači i Haradinaj. Niti oni vode bilo kakvu igru, niti imaju nekog značaja - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle taktičko pokazne vežbe Vojske Srbije na Pasuljansk­im livadama i istakao da su „važni razgovori sa njihovim sponzorima“.

I ministar policije Nebojša Stefanović smatra da su sponzori takozvane republike Kosovo ključni igrači. On je naglasio da je vrh prištinske vlasti samo formalni nalogodava­c napada na Srbe u Kosovskoj Mitrovici i brutalnog hapšenja direktora kancelarij­e za KIM Marka Đurića, a da je podrška došla spolja.

Stefanović je precizirao da je ta podrška morala da dođe iz Sjedinjeni­h Američkih Država ili EU, ili i od jednih i od drugih. On je naglasio da je Srbija u jednom momentu bila „vazalna zemlja“, a da je sada nezavisna država.

Pozadina napada na Srbe u Mitrovici i hapšenje direktora Kancelarij­e za KIM Marka Đurića bila je zauzimanje severa KIM, ukidanje bilo kakvih institucij­a, proterivan­je stanovništ­va, kontrola teritorije, navodi Stefanović.

- KIM je deo naše zemlje i Albanci će morati sa tim da se pomire i mi imamo pravo da zaštitimo svoj narod na ovaj ili onaj način. Srbija neće dozvoliti novu „Oluju“, neće dozvoliti pogrom i progon svog naroda sa KIM - naglasio je Stefanović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da su SAD sada zauzele isti stav prema Srbiji kao 1999.

- Direktno ili indirektno, iza dešavanja na Kosovu stoje vodeće zapadne sile. Činjenica je da one uvek mogu da „ukrote“Tačija i Haradinaja, vidimo da to ne rade, i to pokazuje da oni podržavaju ovo što se radi. Kako god okrenemo, na kraju se sve svede na to da mi i dalje imamo problem sa istim onima koji su nad nama izvršili agresiju 1999. godine. J. Đ.

 ??  ??
 ??  ?? Paklena ekipa: Haradinaj i Tači
Paklena ekipa: Haradinaj i Tači

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia