Alo!

NEPOBEDIVI RAZARAČI U BORBI ZA TRI POJASA

-

Šampion sveta u verzijama IBF i VBA Entoni Džošua (28) napašće vlasnika VBC pojasa Džozefa Parkera (26)

Osvajač zlatne medalje na Olimpijski­m igrama 2012. u Londonu Entoni Džošua boriće se za VBC pojas u teškoj kategoriji (90,7 kg), koji, brani Novozelanđ­anin Džozef Parker u subotu na stadionu u Kardifu.

Ulozi oba borca su veliki uzimajući u obzir da ni jedan ni drugi ne znaju za poraz u profesiona­lnoj karijeri. Britanski bokser nigerijsko­g porekla vlasnik je dva pojasa (IBF i VBA) u teškoj kategoriji, kao i VBA pojasa u superteško­j, a očekuje zaradu od 45 miliona dolara, dok će njegov protivnik iz suprotnog ugla prihodovat­i 30 miliona nakon spektakla u Velsu.

Boks meč dva teškaša održaće se pred punim tribinama „Principal stadiona“, čiji je kapacitet 74.500 gledalaca. Rekord po broju gledalaca za jedan boks meč postavljen je prošle godine (90.000) kada je, podsetimo, Džošua u istorijsko­m meču uspeo da nokautira svetsku legendu boksa Ukrajinca Vladimira Klička i na taj način došao do svog prvog pojasa već u 16. borbi u karijeri.

Džozef Parker je u martu ove godine proglašen za trećeg najboljeg boksera u teškoj kategoriji na svetu prema navodima magazina „Ring“. On je takođe jedini Novozelanđ­anin koji je vlasnik jednog od četiri priznata pojasa u boksu.

Najveće svetske kladionice, ipak, ulogu favorita dodeljuju Entoniju, koji je svaki svoj meč u profesiona­lnoj bokserskoj karijeri završio nokautom.

Džošua shvata koliki je značaj borbe koja sleduje, te je vrlo oprezan i, kako tvrdi, koncentris­an isključivo na protivnika, a o novcu i nagradi koji ga očekuje nakon meča ni ne razmišlja.

- Strah od poraza me drži motivisani­m, jer znam kako brzo stvari mogu da se promene i kako lako mogu biti zaboravlje­n - rekao je Entoni.

Britanac ima šansu da ne samo osvoji treći pojas u svojoj kolekciji već i da ispiše nove stranice istorije ove plemenite veštine. D. Andonovski

 ??  ?? Entoni Džošua i Džozef Parker do sada nikada nisu poraženi
Entoni Džošua i Džozef Parker do sada nikada nisu poraženi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia