Alo!

Slagali me da će odmoriti Mitra

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

„Za njih data reč ništa ne znači.

Mitrović je jedini igrao oba meča, a

kaže Slaviša Jokanović obećali su da neće”,

Dva gola Aleksandra Mitrovića u pobedi Srbije nad Nigerijom (2:0) obradovala su navijače „orlova“i engleskog Fulama, ali trener londonske ekipe Slaviša Jokanović nije toliko srećan.

Naime, Jokan je ljut na čelnike Fudbalskog saveza Srbije zašto je Mitrović nastupao na obe prijateljs­ke utakmice tokom ove reprezenta­tivne pauze (uz Nigeriju Srbija je igrala i protiv Maroka), budući da je imao obećanje da to neće biti slučaj. Upravo zbog toga, on je svoje nezadovolj­stvo predočio medijima na Ostrvu.

- Nemam reči na odnos koji Fudbalski savez Srbije ima prema meni i mojim igračima. U životu je vrlo važno da imate reč, a moja ima težinu, za razliku od njihove. Kad nešto obećate, onda to treba da ispunite, a ne da slažete. Stvarno sam nezadovolj­an - rekao je Jokanović i dodao:

- Naravno da me raduje što je Aleksandar Mitrović postigao dva gola i što je reprezenta­cija Srbije pobedila. Nadam se da će postizati golove na svim mečevima za nacionalni tim, ali u ovom trenutku, on je bio jedini igrač Srbije koji je odigrao 90 minuta protiv Maroka i Nigerije. Ne znam šta je razlog tome, nisam trener tamo, ali mi smo se nešto dogovorili, a za te ljude dogovor očigledno ne znači ništa.

Kao dobar primer kako se ispunjavaj­u obećanja Jokanović je naveo selektora

Škotske Aleksa

Makkliša.

- Zadovoljan sam kako se on odnosio prema mojim igračima i kako im je dao dovoljno vremena da se odmore. Ista je situacija i s selektorom mlade reprezenta­cije Ejdijem Butrojdom koji je umereno koristio usluge Rajana Sesegnjona, shvatajući koliko se troši u Fulamu

- rekao je Jokanović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia