Alo!

Vučić sam kao duh!

Zapadne sile uspele su u svojoj nameri stvore takvu atmosferu u Srbiji da je da predsednik bukvalno ostao sam protiv svih u pokušaju da dođe do nacionalno­g konsenzusa o Kosovu i Metohiji

- Pišu: J. ĐONDOVIĆ V. PAPOVIĆ redakcija@alo.rs

Sve oči uprte su u Vučića i svi od njega očekuju čarobno rešenje za Kosovo! Zapadne sile uspele su u svojoj nameri da preko svojih obaveštajn­ih struktura, uz pomoć raznih nevladinih organizaci­ja, ali i srpske opozicije, čak i pojedinih predstavni­ka vlasti, stvore takvu atmosferu u Srbiji da je predsednik Aleksandar Vučić u pokušaju da dođe do nacionalno­g konsenzusa o Kosovu i Metohiji i bukvalno ostao sam protiv svih, odnosno prepušten borbi protiv vetrenjača.

Atmosfera je takva da svi od njega očekuju rešenje vekovnog problema, kosovskog pitanja, a koliko god da se trudi, na svakom koraku čekaju ga podmetanja, kritike i najluđe moguće optužbe. Neke od najmalicio­znijih kritika juče su izgovorili Rada Trajković i Vuk Jeremić, dokazani zagovornic­i interesa stranih zemalja u Srbiji.

Trajkoviće­va je „mudro“zaključila da „predsednik Vučić gubi autoritet kod Srba na Kosovu“, kao i da je podela Kosova „najgore rešenje“. Najavu predstavni­ka Srba sa Kosova da će od 20. aprila početi, bez Prištine, formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), Trajkoviće­va poredi sa nekadašnjo­m SAO Krajinom.

Kritike bez ikakvog utemeljenj­a mogle su se juče čuti i od Vuka Jeremića, predsednik­a Narodne stranke, koji je izjavio da je Vučić ponudio razmenu teritorija i da je ponudio jug Srbije.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se „iz aviona“vidi da je Zapad potpuno neprijatel­jski nastrojen prema rukovodstv­u Srbije, prvenstvep­atrijarh

no prema predsednik­u.

- Imali smo priliku da vidimo jasnu poruku koju upućuju Vučiću, jer kada ga napada nevladin sektor, to je glas Zapada, nevladin sektor je u stvari ekspozitur­a Zapada. Nije mu nimalo lako i treba da mu ovo bude dodatni motiv da se u većoj meri osloni na Rusiju i patriotski deo javnosti Srbije - kaže Anđelković.

Njegov kolega Dejan Vuk Stanković kaže da kod nas postoji pravilo da u nekim kritičkim situacijam­a ne tragamo za jedinstvom, nego tada proradi stranački duh, koji je iznad nacionalni­h interesa.

- To što očekujemo da jedan čovek reši vekovni problem deo je naše naravi, uvek smo od neke ličnosti sve očekivali, a da pritom nije bilo sopstvenih predloga - ističe naš sagovornik.

Predsednik je izgubio autoritet kod Rada Trajković

 ??  ?? Ponedeljak, 2. april 2018.
Ponedeljak, 2. april 2018.
 ??  ?? Vuk Jeremić izmislio da Vučić nudi jug Srbije u zamenu za sever Kosova
Vuk Jeremić izmislio da Vučić nudi jug Srbije u zamenu za sever Kosova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia