Alo!

Moju imovinu ste poklonili svedoku sara dniku

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Darko Šarić, koji je optužen za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike, otkazao je juče punomoćje svim svojim advokatima i u napadu besa rekao “da sudija krade njegovu imovinu, da je pristrasta­n i da ne poštuje zakon“!

Šarić je potom zamolio sudiju i tužioca da ga u buduće pitaju i za drogu, tvrdeći da ga na suđenjima do sada o tome nisu pitali!

- Ja sam izgleda mimo zakona! Vi ne poštujete zakon! Sila boga ne moli. Vi mene kradete! Ovog momenta otkazujem punomoćje svim svojim braniocima, ne zbog tih poštenih ljudi, njima se izvinjavam od srca. Zbog vas im dajem otkaz. I sudija, kad vas molim, i vas i tužioca, pitajte me malo o drogi! - rekao je Darko Šarić sudiji Siniši Petroviću, čim je na početku pretresa dobio reč.

Šarić je pobesneo kada je čuo da je predsednik Višeg suda u Beogradu odbio njegov zahtev za izuzeće sudije Siniše Petrovića, koji u Specijalno­m sudu vodi postupka protiv njega.

- Vi ste doneli odluku da odbijete moje predloge o tome da se preslušaju prisluškiv­ani razgovori, koje je moja odbrana predložila. Ovde smo čuli 2.000 prisluškiv­anih razgovora, koje je tužilac predložio, a mojih 55 ne želite da čujete! Vi ste sa tužilaštvo­m pokrali moju imovinu! - bio je besan optuženi Šarić.

Sudija je rekao Šariću da on isključivo radi po zakonu i da poštuje zakon.

- Ovo što ste sada rekli ne shvatam kao uvredu, jer znam šta i kako radim. Uvek sam radio onako kako je propisano zakonom. U sudnici važe pravila koja je propisao zakonodava­c. Vi imate pravo da kažete ono što mislite i ja to poštujem - rekao je sudija Petrović, dok mu je Šarić upadao u reč:

- Ne mogu da poštujem pred-

sednika veća, koji krade moju imovinu. Vi ne radite kako treba i pristrasni ste! - vikao je Šarić.

On je zatim pitao kome da se žali što je svedoku saradniku Nebojši Joksoviću vraćena imovina, koja je plaćena, kako je rekao, njegovim novcem.

- Vi važite za autoritet i vama svi veruju, a kome ja da se žalim? Znam ja. Boris Tadić je tako rekao. Znate vi kako to ide - tvrdio je vidno revoltiran Šarić, posle čega ga je sudija opomenuo i naglasio da on ne sudi ni po čijem nalogu.

Suđenje je posle toga odloženo, jer je Šarić otpustio svoje advokate.

- Odmah prihvatam advokata po službenoj dužnosti, da se postupak ne bi odugovlači­o zbog ostalih optuženih. Evo, advokata po službenoj dužnosti prihvatam kao da je već upoznat sa predmetom. Ovo je i onako farsa, nema zakona - besno je rekao Šarić.

Podsetimo, odbrana Darka Šarića je nedavno dostavila sudu dokaze i finansijsk­e izveštaje u kojima se tvrdi da je Nebojša Joksović svedočio kako bi se domogao imovine vredne sedam miliona evra, koju je kupio Šarićevim novcem.

- Telefonski razgovori koji će biti preslušani potvrđuju da je Joksović uzimao novac od Šarića, kao i da je od tog novca kupio štampariju, plac na Zlatiboru od 5,5 hektara, plac u Krnješevci­ma, kao i da je gradio stanove u ulici Vojvode Stepe i kuće u ulici Baje Pivljanina u Beogradu, a sada je sve to prisvojio i polako rasprodaje, dok uživa u blagodetim­a statusa svedoka saradnika - naveli su tada branioci.

Sudija je odbio da se ovi razgovori preslušaju, što je naljutilo Šarića i posle čega je advokatima dao otkaz, a sudiju optužio da ne radi po zakonu.

Sudija, vi ste sa tužilaštvo­m pokrali moju

imovinu!

Darko Šarić

 ??  ?? Šarić optužio Borisa Tadića da mu sude po njegovom nalogu Darkov brat Duško Šarić
Šarić optužio Borisa Tadića da mu sude po njegovom nalogu Darkov brat Duško Šarić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia