Alo!

UNIŠTENE SU MI TRI GODINE ŽIVOTA

-

Biznismen Dragoslav Kosmajac, kome se pred

Višim sudom u Beogradu sudi zbog optužbi da je podstrekav­ao dvojicu optuženih geodeta Milana Rapaića i Draga Milidraga da na njegovo ime upišu 7,5 ari državnog zemljišta u Malom Mokrom Lugu, pri čemu su oštetili državu, juče je izneo završnu reč.

Kosmajac se zahvalio što mu je sud omogućio da dokazuje istinu i dokaže da nije kriv.

- Uništene su mi tri godine života! Žao mi je što sam ih potrošio dokazujući svoju nevinost. Nadam se da će sud doneti pravičnu odluku - rekao je optuženi Kosmajac, dok je njegov branilac istakao „da je optužnica bazirana na pravnim apsurdima“.

- Hendikep optužnice, između ostalog, jeste i to što ne znamo šta se mom branjeniku stavlja na teret. Optužnica nema opis radnje - rekao je advokat Đorđe Simić.

On je naglasio da Kosmajac nije imao motiv da ošteti državu.

- Imao je san iz detinjstva da tu sagradi kuću. Dvadeset godina kupovao je parcele, parče po parče. Što se tiče štete na strani Republike Srbije, komisija veštaka utvrdila je granice eksproprij­acije i ova parcela nikada nije bila ekspropris­ana. Dakle, nema štete i to su utvrdili profesori univerzite­ta - istakao je Simić.

Tužilaštvo je, s druge strane, zatražilo da se Kosmajac, kao i druga dvojica optuženih, kazne zatvorskom kaznom od dve godine, što je zakonski minimum za krivična dela koja su im stavljena na teret. Tužilaštvo smatra da je tokom suđenja dokazano da je Dragoslav Kosmajac podstrekav­ao geodete Milana Rapaića i Draga Milidraga na zloupotreb­u službenog položaja kako bi mu pripala parcela, koja je u vlasništvu države. Izricanje presude zakazano je za 10. april. M. Ivanov

 ??  ?? Očekuje fer
presudu: Dragoslav Kosmajac
Očekuje fer presudu: Dragoslav Kosmajac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia