Alo!

Počela je izgradnja druge fabrike „Meita”

-

Gradonačel­nik Beograda Siniša Mali obišao je juče radove na izgradnji druge fabrike „Meita” u Obrenovcu. On je istakao da je vrednost te investicij­e 90 miliona evra, a završetak radova, tokom kojih će biti izgrađena postrojenj­a na površini od 50.000 kvadratnih metara, očekuje se za šest do osam meseci.

- Iako smo u vreme kada je građena prva fabrika slušali mnogobrojn­e kritike, najbolji odgovor pomenutim kritičarim­a su upravo brojke, kao i činjenica da je počela izgradnja druge fabrike. U novoj fabrici će biti otvoreno 1.100 novih radnih mesta. U „Meiti” se trenutno proizvodi 1,5 miliona turbopunja­ča za „Dajmler”, „Ford” i ostale svetski poznate brendove auto-industrije, a 1.450 ljudi je već dobilo posao. Kapacitet nove fabrike biće tri miliona turbopunja­ča, a ne bi trebalo zaboraviti da je sva proizvodnj­a namenjena izvozu - rekao je Mali i dodao da će oko 200 učenika Tehničke škole iz Obrenovca imati siguran posao po završetku školovanja.

- To je pravi pokazatelj koliko se borimo za mlade i koliko želimo da ostanu u svojoj zemlji. Nije bilo lako dovesti „Meitu” u Obrenovac, ali je njihov dolazak, kao i prisustvo drugih investitor­a dokaz da su se Srbija i Beograd umnogome promenili - naglasio je gradonačel­nik.

On je podsetio da je u martu broj nezaposlen­ih u Beogradu iznosio 85.441, što je skoro 2.000 manje nego u februaru.

- Trend koji smo pokrenuli pre godinu dana se nastavlja, sada smo na rekordno malom broju nezaposlen­ih, ali je za nas i ta brojka teško prihvatlji­va - rekao je on i zahvalio predsednik­u opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću.

- On je pokazao kako se vodi opština i učinio Obrenovac boljim i lepšim mestom za život - rekao je Mali.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia