Alo!

Zašto sam suspendova­n...

- Piše: FILIP JOVANOVIĆ redakcija@alo.rs

Aleksandar Đorđević je posle iznenadnog raskida saradnje sa Bajernom konačno odlučio da saopšti razloge tog razlaza.

Selektor košarkaške reprezenta­cije Srbije se najpre zahvalio saradnicim­a u timu Bavaraca, igračima i navijačima, Nemačkoj ligi na pruženoj šansi, a onda je odlučio da kaže sledeće...

- Nažalost, prošle srede mi je oduzeta šansa da krunišemo ovu sjajnu sezonu i učinim je još uspešnijom osvajanjem Bundeslige. Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam suspendova­n, a kao razlog naveo je nedostatak komunikaci­je s njim, na šta sam mu uzvratio jednostavn­o: „Osvajač Kupa Nemačke, polufinali­sta Evrokupa, prvi na tabeli Bundeslige sa 23 pobede i dva poraza“- naglašava Đorđević.

Sale nacionale je u nastavku žestoko isprozivao čelnike kluba.

- Najveći razlog zašto smo ove sezone imali uspeh jeste zapravo to što menadžment nije bio uključen u svakodnevn­u rutinu tima. Tim je konačno imao spokojstvo, mirnoću i jako zajedništv­o. Tako snažna kohezija između tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatlji­voj ljubomori dela menadžment­a koji nije mogao da se pomiri s osećajem da se nalazi u senci. a posebno igračima - zasluženo pravo da proslavimo sa svojim navijačima u „Audi domu” trofej koji nikada nije osvojen u modernoj istoriji kluba - Kup Nemačke!

Iz neobjašnji­vih razloga taj poseban osećaj zajedništv­a nam je uskraćen. S druge strane, od početka sezone nije se osećala snažna podrška timu, uz neprestano ispoljavan­je lične distance i negativnos­t koja se neprofesio­nalno ispoljaval­a prema ličnostima van kluba. To je nepravedno eskaliralo otkazom treneru i delu trenerskog stafa.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia