Alo!

Goreće „Enfild”! Sitijena „Enfildu” prethodni putslavio 2003.

GVARDIOLA: Ne odgovara nam stil igre „redsa“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Još jedan spektakl nas očekuje danas u Ligi šampiona - Liverpul će ugostiti Mančester siti (20.45, Arena 5) u prvom četvrtfina­lnom meču.

Ako iko zna da „građane” ubije u pojam, to je onda Liverpul. Naročito na domaćem terenu. Poslednji put, Mančester siti je slavio na „Enfildu“daleke 2003. godine (1:2, prvenstvo). Od tada je odigrano 17 utakmica u Liverpulu, a „redsi“su zabeležili 11 pobeda kod kuće! Tradiciona­lno, dakle, Siti nema rešenje za Liverpul, a nije ga imao ni polovinom januara, kada je derbi, opet, pripao crvenima (4:3).

Sitiju kapa dole za sve što je uradio ove sezone u Premijer ligi, ali će meč u Ligi šampiona biti nešto potpuno drugačije.

- Da sam navijač i da biram koju bih utakmicu četvrtfina­la Lige šampiona gledao, to je onda naš meč. Taktika će presuditi, ali biće vatre. To je tako kul! Dobro je što je to „Enfild“. Dobra atmosfera nas očekuje - rekao je Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

Nemac nije zaboravio ni da je na gostovanju Sitiju njegov tim izgubio sa 5:0.

- Da li smo razmišljal­i o tome pre odlaska na „Etihad“da ćemo izgubiti sa 0:5? Ne. Da li je nekom palo na pamet da ćemo ih kod kuće savladati sa 4:3? Ne. Ali da li znamo da imamo šansu danas? Da. To je bilo jasno i ranije, ali oni su favoriti. Štaviše, verujem da bi bilo baš dobro da se meč završi sa 22 igrača na terenu. Ali isto znamo da će biti teško da neko ne izađe pre vremena dodao je Klop.

Gvardiolin­a najava velikog meča bila je nešto drugačija.

- Ne odgovara nam stil Liverpula. Mnogo su brzi, kvalitetni i teško je protiv njih. Ali pošto je reč o četvrtfina­lu Lige šampiona, ne možemo da očekujemo lagan zadatak. Nije problem samo Salah. Mane i Firmino su takođe skoro nezaustavl­jivi. Oni su fantastičn­i, ma strašni fudbaleri - ocenio je menadžer Mančester sitija.

MEĐUSOBNI

OKRŠAJI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia