Alo!

VLASNIK OLIMPIJAKO­SA BESAN NA IGRAČE ZBOG GUBITKA TITULE Marš na odmor, pare nećete videti!

Evangelis Marinakis raspustio tim i ukinuo plate fudbalerim­a zbog ispadanja iz šampionske trke

- Piše: V. ŽIVANOVIĆ vladimir.zivanovic@alo.rs

Evangelisu Marinakisu, vlasniku Olimpijako­sa, pao je mrak na oči pošto je njegov tim za vikend odigrao nerešeno sa Levadijako­som (1:1) i time praktično izgubio šanse za titulu. Marinakis je u ponedeljak uveče igračima poslao dopis kojim ih je obavestio da su kažnjeni sa 400.000 evra, da im momentalno počinje letnji godišnji odmor, a da će poslednja četiri kola za prvi tim igrati omladinci.

- Navijači i ja smo vas dosta tolerisali. Odmah napustite prostorije kluba i idite na odmor - stoji u dopisu koji je Marinakis prosledio igračima.

Grčki mediji prenose da igrači narednih meseci neće dobijati platu sve dok svako pojedinačn­o ne plati kaznu od 400.000 evra. Atinski mediji navode i to da je Marinakis preko uprave poručio fudbalerim­a da će sakupljeni novac od njihovih kazni uložiti u dovođenje pojačanja u letnjem prelaznom roku.

- Vi razmišljat­e samo o lepim kućama i automobili­ma, ne zanima vas ekipa. Bacio sam milione, otpustio tri trenera, a na vama je krivica - kritikovao je Marinakis igrače.

Atinski crveno-beli se četiri kola pre kraja prvenstva nalaze na trećem mestu i zaostaju šest bodova za prvoplasir­anim AEK-OM, koji je odigrao utakmicu manje (još im nije službenim rezultatom ubeležena pobeda od pre mesec dana nad PAOK-OM u meču koji je prekinut).

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da je gazda Olimpijako­sa drastično kaznio svoje igrače. Pre tri godine, Marinakis je svakom fudbaleru zbog niza loših rezultata uzeo 500.000 evra i tada je veći deo tog novca uplatio u humanitarn­e svrhe.

 ??  ?? Pao mu mrak na oči: Evangelis Marinakis
Može da pakuje kofere za odlazak
iz Atine: Uroš Đurđević
Pao mu mrak na oči: Evangelis Marinakis Može da pakuje kofere za odlazak iz Atine: Uroš Đurđević
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia