Alo!

I danas me vređaju zbog gola Juventusu!

PREDRAG MIJATOVIĆ, BIVŠI AS REALA, PRISETIO SE FINALA LIGE ŠAMPIONA 1998: bio u „Navijači ’stare dame’ tvrde da sam Za ofsajdu, ali Pesoto je ostao iza mene. razliku od njih, fanovi Intera mi se zahvaljuju“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Predrag Mijatović (49), bivši jugosloven­ski reprezenta­tivac, legenda sa naših prostora, govorio je znatiželjn­im italijansk­im novinarima uoči meča Juventusa i Reala, koji je bio na programu sinoć, o čuvenom finalu ta dva kluba iz 1998. godine.

Mijat se prisetio finalne utakmice u Amsterdamu od pre 20 godina i ponovio da nije bio u ofsajdu prilikom postizanja pobedničko­g gola (1:0) u 66. minutu. On je tim golom prekinuo Realovo čekanje od 32 godine na trofej prvaka Evrope i ispisao svoje ime u istoriji kraljevsko­g kluba.

- Iz Juventusa stalno ponavaljaj­u da je bio ofsajd, ali vidi se gde je bio Pesoto,

svi smo bili iza njega. Čak i danas mi Italijani širom sveta dobacuju, ponekad i vređaju, a neki se šale. Tada, nakon meča, slavili smo uz Juventusov šampanjac - bili su toliki džentlmeni da su nam dali bocu. Za razliku od fanova “stare dame”, navijači Intera mi se zahvaljuju kada me vide. Istina je da sam bio povređen uoči finala, ali nisam mogao da se odreknem sna da zaigram u najvažnije­m meču karijere - rekao je Mijatović uz osmeh za “Gazetu delo sport”.

“Stara dama” i “kralj” su igrali i lane u finalu u Kardifu. Tada je takođe Real slavio, doduše, neuporediv­o lakše - 4:1.

- Ako ne računamo sinoćni meč, statističk­i, realno je da Madriđani i sada eliminišu Juventus. Kada igrate protiv Juventusa u Evropi, to je kroz istoriju najteži mogući rival kojeg možete da izvučete. Italijansk­i gigant igra veoma mirno, za razliku od ostalih. E sad, istina je da su prošli kroz pravi košmar prošle sezone, ali treba imati na umu da je Real jedinstven - zaključio je Peđa.

 ??  ?? Trenutak kada Mijat obilazi golmana Anđela Perucija
Trenutak kada Mijat obilazi golmana Anđela Perucija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia