Alo!

SEPARATIST­I!

Janković i njegov pulen prizivaju rasparčava­nje Srbije

-

Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođansk­e patrije i koalicioni partner Saše Jankovića, nastavio je da sve otvorenije poziva na komadanje Srbije i stvaranje republike Vojvodine! On je juče čak pozvao svoje pristalice na „oslobađanj­e“AP Vojvodina.

- Vojvodina nije nastala na tlu Srbije, niti je ista ta Srbija Vojvodini dodelila autonomiju da bi danas polagala pravo na njeno ukidanje. Vojvodina i Srbija imaju sasvim drugačije civilizaci­jsko nasleđe i ta različitos­t se ne može poništiti - napisao je Odžić na Fejsbuku, pa nastavio:

- Nema tog parčeta vojvođansk­e zemlje nad kojim se nisu smenjivale gazde i sluge, bez obzira na nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost. Svima njima je Vojvodina bila i ostala večni dom. Tu svetinju i mi danas branimo, jer Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju! završio je.

Njegova objava je dočekana sa oduševljen­jem među njegovim pratiocima, a koliko je sve to daleko otišlo najbolje svedoči što je u komentarim­a bilo poziva na rat, upotrebu noževa, ali i jednoglasn­o proglašenj­e nezavisnos­ti Vojvodine po ugledu na albanske vlasti u Prištini...

Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS-A, kaže da nema sumnje da je reč o sinhronizo­vanom pritisku na Aleksandra Vučića.

- Jasno je da to predstavlj­a rad za tuđe interese, a suprotno interesima Srbije. Dok se Đilas bavi klevetničk­im optužbama i sumnjiči Srbiju za „fašizam“, njegov Janković promoviše takozvano Kosovo u UN i hvali prištinsku „demokratij­u“dugih cevi, njihov Odžić priziva nesreću među našim narodom u Vojvodini. Aktivirali su i „regionalne“poslušnike iz centralne Srbije, za koje je 1999. predstavlj­ala „NATO oslobođenj­e“. Suština im je zajednička, a to je destabiliz­acija Srbije na sve moguće načine, bez obzira na posledice, važna je samo visina honorara za „izvedene radove“- ističe Orlić za „Alo!“.

Bojan Torbica, predsednik Pokrajinsk­og odbora PS u Vojvodini i poslanik, kaže da će Odžić, baš kao i Janković, zbog sumanutih ideja koje propagiraj­u „završiti tamo gde im je i mesto, na političkom smetlištu“.

- Bolesne ideje Aleksandra Odžića i njegovog koaliciono­g partnera Saše Jankovića da od Srbije otcepe Kosovo i Metohiju, kao i Vojvodinu, ostaće na nivou praznih želja. Uvidevši da nikada neće dobiti većinsko poverenje građana, Janković i Odžić su rešili da svoje komplekse leče otvorenim pozivima na razbijanje Srbije. Građani Srbije i Vojvodine nikada neće pristati na nezavisno Kosovo, kao ni Republiku Vojvodinu - zaključio je Torbica. J. Đ.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia