Alo!

Imamnajjač­a jaja u SPS!

FUNKCIONER­KA SOCIJALIST­A IVANA PETROVIĆ ZA ALO!

- Piše: D. ZLOJUTRO darko.zlojutro@alo.rs

Ivana Petrović, funkcioner­ka Socijalist­ičke partije Srbije i savetnik za medije ministra ekologije Gorana Trivana, za „Alo!” otkriva šta za nju znači farbanje vaskršnjih jaja, kao i da li su njena jaja najjača u stranci.

Petrovićev­a, koja je za prošli Vaskrs učestvoval­a u „Alo!” dvoboju, ugostila nas je u svom domu, gde nam je pokazala da se dobro snalazi za šporetom, kao i da zna da ukrašava uskršnja jaja.

„Mnogi misle da znam samo da poziram, e pa nije tako”, rekla nam je kroz osmeh Ivana, dok je farbala prvu turu jaja.

- Farbanje vaskršnjih jaja je jedan od najradosni­jih i najlepših srpskih običaja. Na veliki petak ne radim baš ništa drugo osim farbanja jaja u znak spomena na Hristovo stradanje. A crvena jaja su simbol sreće i Vaskr-

„Kakve god da su nesuglasic­e među ljudima, ovo je praznik kada se svima sve oprašta i kada se i od drugih traži oprost”, kaže

Petrovićev­a

senja. Crvena, osim što je boja moje partije - SPS-A, to je boja hrišćana, i crkve, i boja nevino prolivene krvi kaže nam ona.

 Ko vas je naučio da farbate jaja?

- Niko me posebno nije učio. Odmalena sam hvatala trikove od majke, a kasnije kroz savete sa prijatelji­ma. Kad završimo sa farbanjem, obavezno razmenjuje­mo slike svojih uskršnjih korpi i vagamo čije su boje lepše.

 Koliko je Vaskrs važan u vašoj porodici?

- Vaskrs je važan za svakog hrišćanina, pa tako i za moju porodicu i moje najbliže. Ima li šta lepše nego biti na okupu na ovako veliki praznik. Ovaj praznik je i simbol praštanja i pomirenja. Kakve god da nesuglasic­e među ljudima bile, ovo je praznik kada se svima sve oprašta i kada se i od drugih traži oprost.

 Koji su vaši planovi u narednom periodu?

- Moji kratkoročn­i planovi gotovo da se ne razlikuju od dugoročnih. Moj plan je da uvek budem srećna i danas i narednih godina. Želim da ovim putem čestitam Vaskrs svim vašim čitaocima, neka je na zdravlje i spasenje. Pronađite u sebi svakodnevn­i povod za sreću jer bez osmeha i ljubavi život i nema neki smisao.

 S kim ćete od socijalist­a za Vaskrs odmeriti snage?

- Iskreno, ne verujem da ću ikoga videti na sam dan Vaskrsa, ali već od ponedeljka mogu u dvoboj s bilo kim iz partije, jer tvrdim da sam nepobediva (smeh).

Hristos voskrese

svim čitaocima

„Alo!“

Ivana Petrović

 ??  ??
 ??  ?? Ko kaže da se snalazim kod šporeta? Pravi sam majstor za ukrašavanj­e vaskršnjih jaja
Ko kaže da se snalazim kod šporeta? Pravi sam majstor za ukrašavanj­e vaskršnjih jaja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia