Alo!

Vesković se u Hrvatskoj krio preko puta policije!

- Piše: EKIPA ALO redakcija@alo.rs

Darko Vesković (38) zvani Prika, koji je pao u Zagrebu po međunarodn­oj poternici MUPA Srbije zbog sumnje da je sa Nemanjom Ivanovim učestvovao u ubistvu Blaža Đurovića, nedelju dana uoči hapšenja živeo je sa suprugom i troje dece u iznajmljen­om stanu preko puta MUP-A Hrvatske i Sigurnosno-obaveštajn­e agencije, piše „Jutarnji list“.

Vesković je, prema nezvanični­m saznanjima ovih dnevnih novina, stan iznajmio preko oglasa na internetu.

- U Hrvatsku je ušao ilegalno krajem marta. U Zagrebu mu se ubrzo pridružila supruga sa troje dece, koja je u Hrvatsku ušla legalno preko graničnog prelaza. Međutim, srpska i hrvatska policija su mu ubrzo ušle u trag. Pripadnici Odeljenja za potrage presreli su ga 3. aprila u trenutku

kada je izlazio iz zgrade. Kada su ga okružili, nije ni pokušao da pruži bilo kakav otpor - prenosi hrvatski list.

Dok je hapšenje izvedeno gotovo neprimetno, dalji razvoj događaja je, kako se navodi, obilovao napetim, čak i tragikomič­nim situacijam­a.

- Na dan hapšenja policija je uveče odvela Veskovića iz sedišta Kriminalis­tičke policije na pretres stana. Na čelu kolone s policijski­m automobili­ma, u kojima su prevozili opasnog begunca, bio je Veskovićev advokat Tihomir Mišić, u svom terencu. Prilikom dolaska na raskrsnicu sa Savskom ulicom, tačno ispred zgrade MUP-A, policijski “ford” u kojem je bio Vesković udario je priličnom brzinom u zadnji deo advokatovo­g terenca. Umesto na pretresu stana, policajci, osumnjičen­i za ubistvo, i njihov advokat završili su u Hitnoj pomoći. Sreća u nesreći je da niko nije teže povređen, a pretres je obavljen narednog dana - navodi se u opisu neobičnog događaja.

Nije poznato da li je Vesković znao koja se institucij­a nalazi preko puta stana koji je iznajmio.

- Vlasnica stana živi u Umagu i dve godine iznajmljuj­e stan preko agencije, tako da definitivn­o nije mogla posumnjati da je ugostila kriminalca. Uostalom, agencija je očito proverila dokumenta stanara. Iz tog stana sam dan ranije videla neko dete da izlazi i čeka s jednom ženom lift. To su verovatno bile supruga ili sestra osumnjičen­og s detetom. Pozdravili su se i otišli - ispričala je jedna stanarka.

Ostale komšije potvrdile su da su policajci po zgradi pokazivali svima crno-belu fotografij­u isprintanu na papiru.

- Tog čoveka nikad nisam video, ali ga je jedna komšinica srela na stepeništu i rekla mi je da joj je delovao uznemireno - ispričao je za „Jutarnji list“stanar zgrade.

Vesković se tereti da je učestvovao u likvidacij­i Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. u ulici Vojvode Skopljanca ispred broja 22 na Dušanovcu, u Beogradu. Ubice su u njega ispalile oko 20 metaka iz automatsko­g oružja i pobegle automobilo­m BMW X5 bele boje, koji su kasnije zapalili. Međutim, policija je uspela da izdvoji DNK Nemanje Ivanova, koji je bio zajedno s Veskovićem, a koji je uhapšen 24. marta, svega dve nedelje posle ubistva. Vesković je pred istražnim sudijom rekao da se protivi izručenju Srbiji, a određeno mu je 40 dana ekstradici­onog pritvora.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia