Alo!

GRADIMO ONO ŠTO JE SRUŠENO

-

Gradonačel­nik Beograda Siniša Mali, ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang položili su juče vence na mestu nekadašnje kineske ambasade, na spomen-ploču poginulim kineskim državljani­ma u NATO agresiji na SR Jugoslavij­u 1999.

Siniša Mali je rekao da je obaveza da se ne zaborave tragično nastradali u tom događaju, kao i svi stradali u bombardova­nju 1999.

- Naša velika obaveza je da gradimo mir, da Srbija bude faktor stabilnost­i u regionu, da se borimo za budućnost svoje dece, ali tako što će Srbija biti ekonomski jača, da radimo nove kilometre autoputeva, nove fabrike i radna mesta. Posebna simbolika ovog mesta je što se na prostoru bivše ambasade gradi novi kineski kulturni centar. Simbolika je u tome što je neko rušio, uništavao i bombardova­o, a mi smo ti koji gradimo, razvijamo, menjamo i unapređuje­mo - istakao je gradonačel­nik.

On je podsetio da će taj kineski kulturni centar biti završen za nešto više od godinu dana, te da je zajedno sa ambasadoro­m Kine položio kamen temeljac za tu građevinu. Ovo će biti, naveo je Mali, simbol pobede onih koji gledaju u budućnost.

- Između kineskog i srpskog naroda odnosi nisu bili nikada bolji. Naša je obaveza da te odnose

unapređuje­mo i događaje koji su se desili da ne zaboravimo, ali i da našoj deci u amanet ostavimo lepšu Srbiju i lepši Beograd - zaključio je Mali.

- Na ovaj način Republika Srbija želi ne želi da izbriše sećanja na te događaje, a kako je patrijarh Pavle govorio, kao veliki narod, umemo da praštamo, ali ne smemo da zaboravlja­mo naglasio je Đorđević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia