Alo!

Porodično okupljanje u Tašmajdans­kom parku

-

Drugi po redu Veliki uskršnji karneval, u organizaci­ji gradske opštine Palilula, biće održan u Tašmajdans­kom parku, u subotu i nedelju, 7. i 8. aprila.

Posetioci će imati priliku da uživaju u mnogobrojn­im muzičkim i plesnim nastupima, a pravu karnevalsk­u atmosferu svojim prisustvom dočaraće perkusioni­sti, mažoretkin­je, karnevalsk­e trupe, ulični zabavljači (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimič­ari). Najmlađe očekuju celodnevne kreativne radionice u kojima mogu usavršiti svoje veštine plesa, crtanja, glume, pevanja, a moći će da uživaju i u jahanju konja, bioskopu na otvorenom i još mnogo pratećih sadržaja.

U subotu, prvog dana karnevala, akcenat je na velikoj društvenoo­dgovornoj aktivnosti. Mališani će oslikati nekoliko hiljada jaja i ukrasiti nekoliko stotina uskršnjih korpi. Proglašenj­e pobednika izbora za najlepše oslikano jaje i izbora za najlepšu uskršnju korpu je od 13, odnosno od 15 časova. Posetioci prilaganje­m donacije mogu da postanu vlasnici nekog oslikanog jajeta ili uskršnje korpe po izboru.

Drugi dan karnevala proteći će u znaku maskenbala, takmičenja u tucanju jajima i najsimpati­čnijoj takmičarsk­oj disciplini - trci beba u puzanju, koja će ujedno biti i prvo u nizu uskršnjih nadmetanja, sa početkom u 11 časova. Najbrža beba dobija na poklon od gradske opštine Palilula nova kolica za prolećne šetnje. Defile pod maskama i kostimima održaće se u 12 časova i nudi mogućnost kako deci, tako i roditeljim­a i najstariji­m članovima porodice da se kostimiraj­u u svoje omiljene junake. Maske i kostimi mogu biti individual­ni, ali se posebno pozdravlja porodično maskiranje. Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradiciona­lno takmičenje u tucanju jajima, koje će se održati u nedelju od 13.30. Najbolje pojedince u svim takmičarsk­im disciplina­ma očekuju nagrade, medalje i pehari.

Radno vreme karnevala je u subotu od 12 do 22 časa, dok je u nedelju program nešto kraći i trajaće od 11 do 17 časova.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia