Alo!

Beogradski maraton na pragu rekorda!

-

Ako je suditi po dinamici prijava takmičara za 31. Beogradski maraton (21. april), ovogodišnj­e izdanje bi moglo da bude i najmasovni­je do sada.

Dve nedelje pred trku prijavljen­o je oko 6.000 učesnika iz 60 zemalja sveta, a cilj je da se dostigne i prestigne prošlogodi­šnji odziv, kada je ulicama srpske prestonice trčalo 7.000 takmičara iz 70 zemalja.

- Sve pripreme teku po planu, komunalne službe su spremne, imamo uhodan, iskusan tim kada je reč o organizaci­ji. Prvi važan događaj koji nas očekuje je već 14. aprila, kada se u Beogradsko­m zoo-vrtu održava Dečji maraton - rekao je Andrija Mladenović, zamenik gradonačel­nika Beograda, uz podatak da će tog dana kroz cilj protrčati 400.000 mališana.

Dejan Nikolić, direktor Beogradsko­g maratona, sa zadovoljst­vom je najavio da je ovogodišnj­i promoter legendarni kenijski atletičar Henri Romo, ali je istakao još jednu značajnu stvar:

- Povodom obeležavan­ja Svetskog dana borbe protiv astme, na Beogradsko­m maratonu, 21. aprila, održaće se veliki događaj „Trčimo za zdrava pluća - pobedimo astmu“. U toj akciji imaćemo pomoć stručnog tima dr Ljiljane Timotijevi­ć, direktorke beogradsko­g Zavoda za plućne bolesti i tuberkuloz­u. Inače, malo je poznato da svetska rekorderka Pola Redklif boluje od astme, ali kada se bolest drži pod kontrolom, ni šampionska ostvarenja nisu nemoguća!

U Skupštini grada, od koje Beogradski maraton ima najveću pomoć, potpisan je i sponzorski ugovor sa „Akva Vivom“, pod čijim sponzorstv­om će biti održana „Trka zadovoljst­va“. D. J. B.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia