Alo!

Nole, ne trebaju ti Bred Pit i Tramp u loži! „Slušaj oca Srđana, on te najviše voli“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Odluka Novaka Đokovića da se rastane i sa Radekom Štepanekom zabrinula je njegove fanove širom sveta. Istini za volju, ništa dramatično se nije dogodilo, ali jedan za drugim odlaskom, prvo Agasi, sada i Čeh, teraju fanove da se zapitaju - da li je Novak na dobrom kursu?

Radmilo Armenulić, naš teniski stručnjak, ne zna šta kako se sve odigralo, ali ocenjuje da nije bilo dobre komunikaci­je između Novaka i sada već bivšeg stručnog štaba.

- Ne znam kako se rastao sa Štepanekom, pretpostav­ljam da je došlo do nesporazum­a. Možda je bio prijateljs­ki rastanak, ali oko nečega se nisu usaglasili. Valjda su procenili da im se ne isplati više da sarađuju. Radek je odjedanput otišao, jer kada je otišao Agasi, rešio je i da on ne bude deo tima. Verovatno Novak ima ideje kakve Agasi ne prihvata i obrnuto. I sam Andre je rekao da se nisu slagali oko nekih stvari - rekao je Armenulić za „Alo!“.

Armenulić dodaje da je najgora stvar što je Novak bez stručnog štaba.

- Najbolja varijanta bila bi da pozove Marijana Vajdu i Miljana Amanovića, te da im kaže: „Ljudi, vratite se da nastavimo gde smo stali“. S njima je bio najbolji na svetu. Oni se dobro poznaju, kao familija su. Oni bi ga vratili u tenis. Ja ne znam ko će sada s njim da radi. Planira da igra u Monte Karlu kroz osam dana, što mi- slim da je greška. Treba da startuje od Madrida. Bilo bi loše da tri puta uzastopce doživi poraz nakon Indijan Velsa i Majamija. Ali, Đoković najbolje zna kako se oseća... U Monte Karlu je spora podloga, poeni traju duže, a on fizički nije dobro pripremlje­n. Videli smo, ne treba niko da nam kaže da je nespreman. Mora brzo da oformi stručni štab, da angažuje trenera, fitnes trenera, nutricioni­stu. Osim snage, primetan je i pad samopouzda­nja, dodaje Armenulić.

- Bio je psihički veoma jak, nadam se da će to da mu se vrati. U 30. godini da toliko popusti? Ne verujem da je to trajno, vratiće se stari osećaj.

Postavlja se pitanje - sa kim sada Novak može da radi?

- Biti trener je težak posao. Odvojeni ste od porodice, morate da putujete, radite na terenu. Agasi nije na taj način radan čovek, neće da se odrekne udobnog života. I Štepanek je naviknut na raskalašan život, voleo je noćne izlaske, sad se smirio. Ali bi bio odvojen od tek novoformir­ane porodice, a usput je procenio je da neće da uspe ta priča sa Novakom. Ako ćemo do kraja iskreno, Agasi i Štepanik čak i nisu treneri, nikad se nisu bavili tim poslom. S druge strane, Novak, i ne samo on, već svi igrači, moraju od trenera da prihvataju neke ideje, jer ovo što je radio - ne valja. Ako odigra slabo i u Monte Karlu, to je znak da hitno mora da promeni... Da se pripremi za Madrid u maju. Jeste taj masters blizu, ali ima vremena za pripremu.

Nije samo promena trenera ono što Novaku treba, dodaje Radmilo.

- Stvarno ne znam kako se Nole hrani, ali prvo morate da korigujete ishranu, da uzmete nešto što daje snagu. Ako do sad nije jeo meso, ne može da navali, da počne da jede šest bifteka dnevno. To je posao nutricioni­ste, da odredi šta treba da jede. I da nađe trenera, a ne bivšeg igrača - zvezdu, kao što je Agasi. Jer ako mu treba poznata ličnost, može i Bred Pit da mu sedi u loži i da ga bodri, ili čak Donald Tramp! To je sve lepo, ali treba vam trener, a ne svetska faca - zaključio je Armenulić.

 ??  ?? On uživa na tenisu uz sladoled: Donald Tramp
Bred Pit: Scena iz kultnog filma „Sneč“ Greška će
biti ako Novak bude
igrao u Monte Karlu:
Armenulić
On uživa na tenisu uz sladoled: Donald Tramp Bred Pit: Scena iz kultnog filma „Sneč“ Greška će biti ako Novak bude igrao u Monte Karlu: Armenulić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia