Alo!

Crno-bela budućnost

KADETI PARTIZANA OSVOJILI JAK TURNIR U ĐIRONI

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.s

Tim iz Humske ostvario svih šest pobeda, a domaćina dobio čak dva puta, čime je potvrdio da se u mlađim kategorija­ma kvalitetno radi

Kadetska selekcija Košarkaško­g kluba Partizan osvojila je pre nekoliko dana izuzetno jak turnir održan u španskom gradu Đironi.

Crno-beli su ostvarili svih šest pobeda, a u finalu su po drugi put na turniru savladali domaću ekipu rezultatom 78:64, čime su potvrdili da se u mlađim kategorija­ma kluba iz Humske radi kvalitetno. Srpski predstavni­k je na ovom turniru imao najmlađu ekipu, a s klupe ih je predvodio trener Dragoljub Avramović uz pomoć Dušana Karavasovi­ća i Alekse Rusoa. Partizanu je u finalu trijumf doneo raspoložen­i dvojac Dušan Tanasković Stevan Karapandži­ć, za koji domaći igrači nisu imali rešenje.

- Odigrali smo odličan turnir u sklopu priprema za završnicu kadetske lige. Kako je turnir tekao, igrali smo sve bolje i bolje, kako bismo na kraju bili prvi. Zadovoljan sam igrom cele ekipe i verujem da smo pokazali takmičarsk­i duh - rekao je Lazar Stefanović, jedan od najboljih igrača Partizana i standardni reprezenta­tivac Srbije, i dodao:

- Pored odlično odigranog turnira i osvojenog prvog mesta, ovo je bilo jedinstven­o iskustvo za sve nas kao ekipu. Odlazak u Španiju ću pamtiti po osvojenom prvom mestu i lepom druženju.

Inače, na turniru u Đironi učestvoval­o je 16 ekipa, mahom škola košarke koje imaju direktnu saradnju s najvećim evropskim klubovima. Učešće je uzelo više od 1.000 dečaka i devojčica iz deset različitih zemalja, raspoređen­ih u isto toliko kategorija, a tokom trajanja turnira bilo je odigrano ukupno 260 košarkaški­h mečeva.

Tim iz Humske je na ovom turniru nastupao u sledećem sastavu:

Lazar Stefanović, Aleksa Skoko, Branislav Suznjev, Marko Sretenović, Đuro Dautović, Luka Novaković, Stevan Karapandži­ć, Aleksandar Veljković, Risto Dangubić, Dušan Tanasković i Marko Brekić.

Kako je turnir tekao, igrali smo sve bolje

Lazar Stefanović

 ??  ?? Najbolji u Španiji: Kadeti Partizana
Najbolji u Španiji: Kadeti Partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia