Alo!

Trebalo je da ih upropastim­o!

TRENER LIVERPULA UZLETEO NAKON VELIKE POBEDE NAD SITIJEM (3:0)

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Menadžer Liverpula pozdravio je briljantnu pobedu nad Mančester sitijem (3:0) u četvrtfina­lu Lige šampiona. Međutim, on je ocenio da je njegov tim mogao da upropasti „građane“i reši sve dileme oko prolaska u polufinale. Dodali bismo - kao da već sve nije rešeno...

Liverpul je tri puta pogodio mrežu „građana“u prvih 30 minuta i sve je bilo gotovo (Salah, Okslejd-čembrlen, Mane). Navijači „redsa“su u transu, misle da njihov klub treba već da razmišlja o polufinalu, ali Klop insistira na priči da je Liverpul propustio priliku da dokrajči neprikosno­venog lidera Premijer lige i da overi plasman u polufinale.

- Prvo poluvreme je bilo sjajno. Tako bi fudbal trebalo da se igra. Znali smo sve o kvalitetu Sitija, ali smo znali i koliko mi vredimo. Nismo očekivali ovakav rezultat, ali smo morali da igramo jače u drugom poluvremen­u. Oni nisu imali mnogo šansi, ali ni mi nismo igrali fudbal u drugom delu - rekao je Klop.

Nije Nemac zaboravio da ih je Siti rasturio u prvenstvu jesenas (5:0) na „Etihadu“.

- Slušajte, tek je prvo poluvreme gotovo. Tri-nula je za nas, dobro je. Zaustavlja­li smo im napade odlično. Ali, hteo sam da igramo fudbal i u nastavku. Nisam ljut, sve je okej - doado je Klup.

Pep Gvardiola, menadžer Sitija, bio je neraspolož­en posle poraza.

- Pokušali smo u nastavku da damo gol, ali nismo mogli. Do 2:0 smo imali kontrolu, ali su oni davali golove. Nemam šta da žalim, tako je kako je. Iz dva napada dobra su nam dali dva gola. To je bio težak udarac, ali ostatak meča smo igrali sasvim dobro. Morali smo da damo bar jedan gol, ali su se oni odlično branili. Niko ne veruje u nas, ali imamo revanš meč - poručio je Gvardiola.

Pre revanša koji se igra naredne nedelje, pred Sitijem je još jedan težak zadatak - igra protiv Mančester junajteda.

- Moramo da prihvatimo da je takav raspored. Dolaze nam Junajted, pa Liverpul. Ništa ne znam šta će biti, samo da nas očekuje veoma težak posao. Mi verujemo u to - dodao je Gvardiola.

KLOP: Žao mi je što smo stali u drugom poluvremen­u, ali sve je okej, nisam ljut na igrače

 ??  ?? Demolirali „građane“: Fudbaleri Liverpula U transu: Jirgen Klop
Demolirali „građane“: Fudbaleri Liverpula U transu: Jirgen Klop

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia