Alo!

Vuk i Saša beže od Đilasa!

NE MOGU DA USAGLASE STAVOVE

-

Vuk Jeremić i Saša Janković još uvek vagaju da li da prihvate ponudu Dragana Đilasa za ujedinjenj­e u savez, a jedan od glavnih razloga zašto se dvoume jeste taj što u njihovim partijama nemaju amin za saradnju sa Đilasom.

- U PSG-U i Narodnoj stranci nisu oduševljen­i ovim savezom. Jeremićevi smatraju da im dobro ide u izgradnji stranačke infrastruk­ture i da bi ih ovaj savez usporio u stvaranju identiteta stranke. U Jankovićev­om pokretu još nisu rešeni problemi koji su nastali napuštanje­m istaknutih funkcioner­a. Članovi PSG-A smatraju da je njihov lider u senci Jeremića i Đilasa i da im zbog toga rejting opada navodi naš dobro obavešten izvor.

Prema rečima našeg sagovornik­a, jedan od najvećih problema u budućem savezu jesu potpuno neusaglaše­ni stavovi po pitanju Kosova i Metohije. Naime, Jeremić je u jednom intervjuu kazao da on ne bi stavio potpis da Kosovo uđe u UN, a Janković je pre samo nekoliko dana istakao da ne bi sprečavao Kosovu članstvo u UN.

S druge strane, Dragan Đilas se uopšte ne oglašava kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Politički analitičar Dragomir Anđelković je za „Alo!” istakao da se Jeremić, Janković i Đilas razlikuju ideološki i programski oko mnogih stvari.

- Tu postoje i ogromni personalni sukobi, jer svako od njih želi da bude lider i ne želi da neko drugi izađe na površinu. Mislim da objedinjav­anje ljudi, koji se tako drastično razlikuju po raznim pitanjima i pri tom jedni druge doživljava­ju kao konkurente, deluje komično kazao je on.

J. M.

 ??  ?? Svako na svoju stranu: Janković, Jeremić i Đilas
Svako na svoju stranu: Janković, Jeremić i Đilas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia